11 år efter "Charlie bit me" – det här gör bröderna idag

Minns du "Charlie bit my finger" – den virala YouTube-videon om lilla bebisen Charlie som bet sin storebror Harry i fingret? Åren har gått – och så här ser bröderna ut idag!

"Charlie bit my finger" var det enda vi tittade på för 11 år sedan. Foto: Montage. Unsplash / Unsplash

Charlie bit me, and that really hurts.

Bli en del av Familjeliv!

Få de senaste artiklarna och hetaste forumtrådarna i Familjelivs nyhetsbrev.

Bli medlem helt gratis här!

Minns du också den virala videon där en bebis biter sin storebror i fingret? Det låter ju ganska banalt, men klippet spred sig snabbt och tillslut var det ingen som hade missat det dramatiska klippet.

11 år har gått sedan originalklippet kom ut – och Familjeliv har givetvis nosat fram vad bröderna gör idag.

Men först lite recap!

Här är originalklippet "Charlie bit my finger"

Den 22 maj 2007 drog pappa Howard fram sin kamera för att få några söta filmklipp på sina söta barn, Harry och Charlie. Men som många föräldrar säkert kan känna igen sig i, blev klippet inte sådär sockersött som pappan riktigt hade tänkt sig:

Klippet har i skrivande stund över 2,4 miljoner visningar och laddades upp fösta gången för 11 år sedan.

Inte nog med att originalversionen fullkomligt exploderade över hela internet, den fick även många "remakes". Bland annat gjordes en autotune-version av videon som blev omåttligt populär, här är en av versionerna som laddades upp och fick över 7 miljoner visningar på YouTube.

Här är autotune-versionen av "Charlie bit me"

Klippet har även fått en massa remakes, technoremixer och liknande klipp som inspirerats av bröderna (och storebror Harrys tålamod...?)

Det här gör Charlie och Harry idag – 11 år senare

Charlie, 14, och hans storebror Harry, 17, valde att auktionera ut det virala originalklippet som en NFT (det vill säga, som ett Non-fungible token – ett kryptokonstverk). Snabbt blev auktionen en snackis världen över – och såldes för över 500,000 pund. Över 5 miljoner kronor alltså, skriver The Sun.

Efter succévideon Charlie bit my finger gick telefonen varm från företag som ville att bröderna skulle ställa upp i olika reklamsammanhang, bland annat Renault som fick napp av bröderna.

15 år har gått sedan klippet lades upp, och snart är Harry och Charlie vuxna. De har också fått tillskott i familjen – med lillebrorsorna Jasper och Rupert, skriver The Sun.

Enligt artikeln har deras mamma Shelley sagt att de knappast hade haft råd med två till barn om det inte vore för alla intäkter det virala klippet har genererat...

Bröderna gör comeback i ett 10 år senare-klipp

Ja, det är sant – det finns en remake som Harry och Charlie delat.

Varsågoda, enjoy!