5 udda tillbehör till tacos – som du måste prova

Kan man tröttna på för mycket tacos? Ja, det finns ju en chans även om den är liten. Tacos, svenskarnas fredagsmys, har idag en given plats i våra mathjärtan. Det bästa av allt är att den går att göras på så många olika sätt!

5 udda tillbehör till tacos – som du måste prova. Foto: Unsplash / Spencer Davis

Köttfärs eller vegetariskt? Hårda eller mjuka bröd? Stark eller mild sås? Banan? Möjligheterna är oändliga och ena personens taco-favoriter är inte någon annan lik.

I en forumtråd på Familjeliv.se diskuteras just vad som är ett MÅSTE att ha på tacon – och det blev minst sagt en vattendelare i forumet.

Trådstartarens inlägg

Trådstartaren skriver att det är fredag och därmed taco-dags. Allt är inköpt: det vill säga majs, mild tacosås, mjuka tortillabröd, champinjoner, köttfärs, tacokrydda och crème fraîche, riven ost och ruccola. "Är det något som fattas?" undrar trådstartaren.

Här är de bästa taco-tillbehören – enligt Familjelivs användare

På Familjelivs forum var inte folk sena med att kommentera vad de brukar ha på sin taco. Här är några varianter!

"Gurka, tomat, paprika, riven ost, tacosås medium."

"Paprika, gurka, tomat, isbergssallad."

"Persilja."

"Avokado eller guacamole är ett måste!"

De mest udda taco-tillbehören hos användarna

Majs, gurka och tomat verkar de allra flesta överens om är lite tacosens A och O. Men för många spårar det snart ut när det kommer till de egna personliga tillbehören, som känns självklara för vissa och fullständigt främmande för andra. Här kommer listan på de lite mer udda varianterna, som verkar vara riktiga tudelare:

1. Hamburgerost

2. Ris

3. Oliver

4. Frukt (banan, rivet äpple och ananas)

5. Stekt ägg eller kokta ägghalvor