Åtalad lärare ordnade klassfest med sexfråga

Den sexualbrottsåtalade läraren fick nej två gånger av skolans rektor – men anordnade ändå en klassfest utanför skolans lokaler. Till festen hade han med sig ett frågespel där en fråga var av sexuell karaktär, rapporterar Borås Tidning.

Den före detta läraren åtalades vid Borås tingsrätt misstänkt för sexualbrott mot 15 olika elever. Ett av dem ska ha skett på en otillåten klassfest som han anordnat.

Läraren misstänks för att ha utsatt 15 elever för olika sexuella övergrepp. Han åtalades nyligen för tre fall av våldtäkt mot barn och över tjugo fall av sexuellt ofredande, och misstänks även för bland annat flera fall av misshandel och olika barnpornografibrott.

Läs mer: Lärare åtalad efter sexsamtal med elever – lockade med kanelbullar

Misstankarna uppstod i juni 2021 – händelsen på klassfesten inträffade bara några veckor innan dess. Rektorn hade då nekat läraren tillstånd att anordna en klassfest såväl i skolans lokaler som på annan plats, men läraren genomförde den ändå. Där ska ett av de sexuella övergreppen ha inträffat.

– Målsäganden och den misstänkte är överens om att något har hänt på den här aktiviteten som inte var sanktionerad av skolan. Mer än så kan jag inte säga, det får visa sig under rättegången, säger kammaråklagare Andreas Lennartsson till BT.

Med sig på festen ska läraren dessutom ha haft ett frågespel där en av frågorna var av sexuell karaktär, enligt tidningen. Händelsen ledde då till en skriftlig varning. Mannen arbetar inte längre kvar på skolan.