Blöjbarn försvann hemifrån mitt i natten – hittades av ungdomar

Nyligen försvann ett litet barn från sitt hem, mitt i natten, endast iklädd blöja. Men tack vare två ungdomar som körde runt i sin A-traktor på Piteås gator kunde barnet snabbt komma hem till sina föräldrar igen.

Ett litet barn hemmavarande i Piteå försvann från sitt hem mitt i natten. Barnet hittades senare av två ungdomar som var ute och körde med sin A-traktor och kunde senare återlämnas till sina föräldrar.

Det var vid ettiden på natten som två ungdomar körde runt på Piteås gator när de plötsligt fick syn på ett litet barn iklädd enbart blöja med en snuttefilt i handen.

Litet barn rymde hemifrån i Piteå

Det visade sig att det lilla barnet, som promenerade ensam längs den stora vägen, hade öppnat ytterdörren, tagit sig hemifrån och ut i grannområdet – alldeles på egen hand.

Så fort ungdomarna fick syn på barnet kontaktade de polisen. Under tiden lät de det lilla barnet sitta i bilen så att hen kunde värma sig.

"Ungdomarna plockade upp barnet och de uppfattade att barnet var lite kall på kroppen så barnet fick sitta i A-traktorn och värma sig medan de kontaktade polisen.", skriver polisen på sin Facebook-sida och tillägger att pojkarna även knackade dörr i området i hopp om att finna barnets föräldrar, men utan framgång.

Ungdomar som hittade försvunnet barn hyllas av polis

När polisen kom till fram platsen lämnades barnet över till polispatrullen, som senare kunde återlämna barnet till sina chockade och oroliga, men mycket tacksamma föräldrar.

Efter händelsen har de två ungdomarna hyllats av både polis och av barnets föräldrar.

"Föräldrarna var också mycket tacksamma till det fina och mycket rådiga ingripande som ungdomarna gjort. Tack vare dem kunde barnet relativt snabbt samt oskadd komma hem till tryggheten hos sina föräldrar."

Ett litet barn hemmavarande i Piteå försvann från sitt hem mitt i natten. Barnet hittades senare av två ungdomar som var ute och körde med sin A-traktor och kunde senare återlämnas till sina föräldrar.