Brand på skola – elever tvingas stanna hemma

En skola i Tyresö, Stockholm, började brinna tidigt under måndagsmorgonen.

En brand har rapporterats på en skola i Tyresö, Stockholm.
En brand har rapporterats på en skola i Tyresö, Stockholm.

Larmet inkom strax efter klockan 04 och när räddningstjänst kom till platsen rasade branden i en tredjedel av skolbyggnaden, som uppskattas vara cirka 100 gånger 25 meter stor. Enligt räddningstjänsten rör det sig om Stimmets skola, som är en grund- och grundsärskola.

– Vi har nu grävmaskiner på plats för att gräva av den byggnad som branden startade i. Vår förhoppning är att vi på så sätt ska kunna begränsa branden till en tredjedel av byggnaden och rädda de övriga två tredjedelarna, sade Per Tillander, vakthavande befäl vid räddningstjänsten, strax före klockan 7.

Uppmanas stanna hemma

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har gått ut där alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Röken som blir av branden driver in över delar av det bostadsområde som ligger i närheten. Luften gör att röken trycks ned i området och därför har vi gått ut med en varning, säger Per Tillander.

Har inte kontroll över branden

Fyra brandstationer är på plats för att släcka elden, som räddningstjänsten vid 7-tiden ännu inte hade kontroll över. Branden bedöms dock inte kunna spridas till fler byggnader.

Enligt räddningstjänsten har ingen person kommit till skada i branden.

Hela skolan stängd

Enligt Martin Widholm, skolchef vid Tyresö kommun, rymmer den branddrabbade byggnaden till vardags knappt hälften av skolans cirka 330 elever.

– Som det ser ut just nu är det lågstadiet som är drabbat, vilket rör sig om lokaler för cirka 150 elever. Men vi har av säkerhetsskäl stängt hela skolan i dag, säger Martin Widholm.