Därför är det förbjudet att köra om i påsktrafiken

Trafikverket har beslutat att det är förbjudet att köra om i trafiken under påskhelgen. Förbudet omfattar bara några utvalda vägar.

Information om omkörningsförbudet kommer att finnas på digitala informationstavlor längs E4, och det kommer även finnas skyltförsedda bilar längs sträckan, enligt Trafikverket.

Det blir inga omkörningar för resenärer i den intensiva påsktrafiken på E4 mellan Gävle och Tönnebro i påsk, en sträcka som många passerar till och från fjällen.

Ska minska risken för olyckor

Trafikverket har i samverkan med Polismyndigheten beslutat om ett omkörningsförbud för att minska risken för olyckor, en åtgärd som använts i flera år med gott resultat.

"Det har gett positiva effekter och det viktigaste av allt är att det inte har inträffat några allvarliga trafikolyckor. Trafiken på den här sträckan flyter på bra, även om det går långsammare", säger Erling Arvidsson, gruppchef på Trafiksektionen region Mitt, i ett pressmeddelande.

Då gäller omkörningsförbudet

Omkörningsförbudet gäller för norrgående trafik klockan 13 till 22 onsdag den 13 april och skärtorsdag den 14 april, och samma tider för södergående trafik på påskdagen och annandagen.