Djur dog på "Farmen" – efter deltagarens miss: "Tragedi"

Ett liv slocknade på "Farmen" när en av gårdens hönor hittatades död. Christoffer Hammarlöf, som kom med det tragiska budet, kallar händelsen för en tragedi.

Christoffer Hammarlöf i 'Farmen' 2023.
På "Farmen" tar deltagarna hand om hästar, höns, kossor, grisar, kalkoner och katter.

Det har varit en minst sagt händelserik säsong av "Farmen" där tittarna fått vittna högljudda gräl, starka vänskapsband, sju deltagare som hoppat av och en hel del hårt arbete på gården Norra Brandstorp.

Läs mer: Efter stora sveket i "Farmen" – Viktor berättar om relationen till Eddie

Djurhanteringen på "Farmen"

På gården tar deltagarna tillika farmarna hand om bondgårds-djur, ibland fler och ibland färre. Det handlar hästar, kossor, grisar och höns för att nämna några. Djuren, de är inhyrda enligt "Farmen"-mentorn Hans Wincent.

– De hyr vi från olika lantbrukare eller sådär. Vi hyr in eller köper in beroende på vad det är för typ av djur, säger han till Nyheter24.

En fråga som återkommer varje år är djurhanteringen på gården. Vissa tittare är oroliga för att okunniga deltagare ska ta hand om djuren och andra tittarna menar på deltagarna får hjälp av produktionen.

"Var sjätte dag kollar vår veterinär djuren. Sedan är det ju alltid personal som filmar på plats, varav många gjort detta program många gånger, skrev Wincent till Hänt, ett besked som lugnar tittarna.

Efter deltagarens hantering – djur dog

Men i veckan hände det som inte fick hända, ett av bondgårdens djur dog. Det var en av hönsen som tagits av räven enligt Christoffer Hammarlöf.

– Vi har en liten tragedi som har hänt. En höna har blivit tagen av förmodligen räven, säger han och fortsätter:

– Jag pratade med Tora (Brandström) och hon trodde att det var som på "Torpet", då har de jämnt antal med tupp. Hon trodde att det var 20 stycken allt som allt.

En som var kritisk till hanteringen var deltagren Artin Ghookassi.

– Hönan dog ju på grund av bristande rutiner, säger han i programmet.

Läs mer: Vem åkte ut i "Farmen" – här är alla deltagare som lämnat "Farmen" 2023