Efter sonens död – Ronaldo kommer inte spela match

Manchester United bekräftar nu att Cristiano Ronaldo inte kommer att delta i kvällens Premier League-match mot ärkefienden Liverpool på Anfield. Hemmalaget planerar att hylla Ronaldo och hans familj med applåder i den sjunde minuten, portugisens ikoniska tröjnummer.

Cristiano Ronaldo och Georgina Rodriguez väntade tvillingar. Nu meddelar familjen att ett av barnen avlidit.
Cristiano Ronaldo och Georgina Rodriguez väntade tvillingar. Nu meddelar familjen att ett av barnen avlidit.

Under gårdagskvällen meddelade Cristiano Ronaldo att hans son avlidit vid födseln. Han och Georgina Rodriguez väntade tvillingar och det andra barnet överlevde.

Prioriterar familjen

När Ronaldos klubblag Manchester United i kväll ska möta bittra rivalen Liverpool på bortaplan kommer 37-åringen, som stod för ett hattrick mot Norwich senast, inte att finnas med i truppen.

"Familjen är viktigare är någonting annat och Ronaldo stöttar sina närmaste under denna enormt svåra tid. På grund av detta kan vi bekräfta att han inte kommer att spela mot Liverpool och vi understryker familjens behov av vara i fred", skriver klubben i ett uttalande.

Fans planerar stötta Ronaldo

Enligt uppgifter i brittisk press planerar Liverpool-fans att arrangera en minuts applåder för Cristiano Ronaldo i den sjunde minuten. Ronaldo har burit tröja nummer 7 under största delen av sin karriär.

Fotbollsvärlden har varit snabb med att skicka ut sitt stöd till Ronaldo och hans familj.

"Klubben delar familjens smärta och önskar att skicka den all sin värme", skriver förra klubben Real Madrid på sin hemsida.

Stöttas av lagkamrater

Manchester United-anfallaren Marcus Rashford stöttar sin lagkamrat.

"Tankarna är med dig och Georgina, broder. Jag är så ledsen", skriver han på Twitter.

Cristiano Ronaldo har fyra barn sedan tidigare och familjen önskar att deras privatliv respekteras under denna svåra tid.