Förskolans verksamhetschef om försvunna barnet: "Chockade och skärrade"

Under onsdagsförmiddagen försvann ett barn från en förskola i Frödinge.
När Familjeliv pratar med Eva Johansson, verksamhetschef för förskolorna i Vimmerby kommun, berättar hon att förskolan och alla inblandade är mycket berörda av händelsen.
– De är förstås chockade och skärrade av detta, säger hon.

Under onsdagen rövades ett barn bort från sin förskola i Frödinge. Vimmerbys kommun berättar att det pågår en intern utredning om händelsen.
Under onsdagen rövades ett barn bort från sin förskola i Frödinge. Vimmerbys kommun berättar att det pågår en intern utredning om händelsen.

Under onsdagen rövades ett barn bort från sin förskola i Frödinge i Vimmerby kommun. Polisen utreder händelsen som olaga frihetsberövande och knackar dörr, samt söker specifikt efter röda bilar för att få tag på gärningsmannen.

Läs mer: Efter förskolekidnappningen – polisen knackar dörr

Pågår intern utredning

Familjeliv har pratat med Eva Johansson som är verksamhetschef på förskolorna i Vimmerby kommun. Hon berättar att det just nu pågår en intern utredning där man har kontakt med både rektor och personal på den berörda förskolan, samt med vårdnadshavare.

– Det är klart att det är allvarligt att ett barn försvinner från förskolan. Det pågår just nu en utredning där rektor tillsammans med personalen tittar på vad som har hänt, var det har brustit och vad det beror på.

Läs mer: Barn försvann från förskola – hittades i dike

"Chockade och skärrade"

Hur ser den berörda förskolan på händelsen?

– De är förstås chockade och skärrade av detta.

Hur kommer ni jobba framöver för att något liknande inte ska hända igen?

– Jag kan idag inte säga vilka åtgärder vi kommer sätta in, det kommer vi fram till tillsammans med personal. Vi har en plan som vi kallar “Akut händelse och riskfylld situation för barnet” där det finns olika scenarier. Den har personalen utgått ifrån redan när man upptäckte att barnet var borta, säger Eva Johansson och tillägger:

– Vi får titta på om det är något som vi behöver lägga till där.