Försökte köra ifrån polis – flicka allvarligt skadad

Tidigt på torsdagsmorgonen körde en bil av vägen när polis försökt stoppa den. Den 17-åriga föraren hade två tonårsflickor med sig i bilen, vilka blev förda till sjukhus efter olyckan.

En polispatrull signalerade till föraren att stanna, då lade han gasen i botten och körde sedan av vägen.

En tonårsflicka är allvarligt skadad efter en trafikolycka utanför Ljungby tidigt på morgonen. Bilen hon satt i körde av vägen sedan polisen försökt stoppa den.

17-årig bilförare sprang från bilolycka

En polispatrull hade signalerat åt föraren att stanna, men den 17-årige föraren körde i stället i hög fart därifrån. Kort därefter körde bilen av vägen och 17-åringen sprang därifrån, men kunde senare fångas in av polis i närområdet, skriver polisen på sin hemsida.

Två tonårsflickor skadade efter trafikolycka i Ljungby

Två tonårsflickor var passagerare i bilen. Den ena, som fördes till Ljungby lasarett, hade lindriga skador. Den andra flickan fördes till Värnamo sjukhus. Enligt uppgift från Region Jönköping har hon allvarliga skador.

Föraren misstänks nu för en rad brott, bland annat drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada. Han är också misstänkt för olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Flickorna som var passagerare är misstänkta för ringa narkotikabrott. Enligt uppgift till P4 Kronoberg ska de ha varit på rymmen från ett ungdomshem.