Fyra tonårspojkar räddade liten flicka från att drunkna

Tack vare fyra modiga pojkar kunde en liten flicka som hamnat under vattnet räddas efter att hon dragits med av en stark ström.

Tack vare fyra modiga pojkar kunde en liten flicka som hamnat under vattnet räddas efter att hon dragits med av en stark ström.

Till följd av den stora mängd nederbörd som drabbat Missouri, USA, den senaste tiden hade vattennivån i sjön höjts. Dessutom hade det skapats en stark ström vid bron som är placerad över sjön, något som skulle drabba en liten flicka som lekte i vattnet.

Tonårspojkar räddade flicka från att drunkna

Vid sjön, där många av områdets familjer och barn leker, var bland andra fyra tonårspojkar för att svalka sig och leka. Plötsligt upptäckte en av pojkarna att en liten flicka var försvunnen.

– Vi var alla i parken. Det regnade och vattnet var högre vid bron där vi badade, plaskade och hade kul. Det var en liten flicka där som plötsligt försvann och vi undrade alla var hon tog vägen, säger Aiden Kyle, som var först med att upptäcka att flickan var försvunnen, för WAFB 9 News.

Pojken simmade ner för att hitta flickan som dragits med i strömmen och hamnat under bron.

– Jag såg hennes hand på toppen av bron, så jag hoppade ner och tog tag i henne, berättar pojken.

Tog hjälp av sina kompisar för att rädda flickan

Därefter insåg han att han inte skulle klara av att stå emot strömmen på egen hand, så han ropade dit sina kompisar som fick hjälpa till.

– Han höll på att sugas in med henne, så jag hoppade i och tog tag i hennes hand så att vi båda drog, berättar Isaiah Randol.

För ytterligare förstärkning hoppade de andra två pojkarna ner i vattnet för att hjälpa till att få bort flickan från den starka strömmen.

Föräldrarnas tack efter pojkarnas hjälteinsats

Tack vare pojkarnas hjälteinsats kunde flickan räddas ur vattnet och tas till sjukhus, där hon senare fick checkas ut och komma hem.

Efter händelsen har flickans föräldrar tackat pojkarna inte bara med ord, utan också med att ge dem fri tillgång till all mat och dryck i deras restaurang – för alltid.