Glädjebeskedet: "Hotell Romantik" kommer tillbaka med ny säsong

Fler glada seniorer kommer att få möjlighet att hitta kärleken på bästa sändningstid när SVT:s dejtingserie "Hotell Romantik" nu fått klartecken för ännu en säsong.

Erik Ekstrand och Keyyo Petrushina har hjälp bland annat deniorerna Claudio och Rose-Marie att leta efter kärleken i SVT:s realityserie "Hotell Romantik".

I vinter har tittarna kunnat följa 28 singlar på 65 plus som rest till schweiziska Alperna på jakt efter romantik. Under överinseende av "reseledarna" Keyyo Petrushina och Erik Ekstrand har aktiviteter som höghöjdsbanor, rodel, paraglide och skogsrave stått på programmet – men också middagar med dans och romantiska övernattningar i en alpstuga.

Realityserien har haft höga tittarsiffror och diskuterats flitigt i krönikor och på sociala medier. På söndag sänds det sista avsnittet och då får vi veta vilka som väljer att åka hem och vilka väljer att stanna kvar för en romantisk vecka med en nyfunnen kärlek.

Ny säsong av "Hotell romantik"

Redan nu står det dock klart att dejtingäventyret får en fortsättning.

"Våra modiga och kärlekstörstande deltagare har varje vecka nått en miljonpublik och nu gör vi säsong 2. Jag ser fram mot ett nytt hotell, nya deltagare och en ny debatt om längtan efter kärlek efter 65", säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT, i ett pressmeddelande.

Den nya säsongen ska börja spelas in i slutet av maj och kommer att sändas 2024.