Hon är årets Bachelorette: "Skulle vilja vara relativt ung mamma"

26-åriga Olivia Birgersson från Stockholm. Det är hon som ska hitta kärleken i årets "Bachelorette" på TV4.
– Jag skulle vilja vara en relativt ung mamma, säger hon.

Bachelorette 2022: Olivia Birgersson är årets Bachelorette på TV4.
Bachelorette 2022: Olivia Birgersson är årets Bachelorette på TV4.

Inspelningen av programmet sätter i gång först i sommar och än så länge känns allt ganska avlägset, tycker Olivia Birgersson.

– Just nu känns allt väldigt långt borta, men det är jättekul och spännande, säger hon.

Att söka till programmet var inte Birgerssons egen initiativ. I stället var det hennes kompis som kom med idén och till slut fick sin vilja igenom.

– Hon tjatade och tjatade. Men vad ska jag göra där, tänkte jag. Till slut sade jag "men gör det då", och sedan gick allt väldigt snabbt, berättar hon.

Oliva Birgersson vill bli en ung mamma

"Bachelorette" blir första gången som Olivia Birgersson är med i tv. Och hon går in i programmet med ett tydligt mål – att hitta någon att skaffa barn och bilda familj med.

– Dels skulle jag vilja vara en relativt ung mamma och dels att hela min familj ska kunna vara med på resan med barnbarn och hela den biten innan de blir för gamla. Jag känner mig redo att börja bygga nästa steg, säger hon.

TT: Vilken slags kille letar du efter?

– Utseendemässigt så är det enda kravet lång. Annars charmig, rolig, jordnära, ödmjuk. Jag gillar karaktärer och folk som bjuder på sig själv. Och välvårdad, snygg. De får hitta det åt mig så slipper jag leta, säger Olivia Birgersson och skrattar.

Olivia Birgersson: "Jätteläskigt att dejta i tv"

Förra årets tv-ungmö Julia Franzén ratade alla sina beundrare, och efter programmet blev hon i stället tillsammans med Bingo Rimér. Olivia Birgersson har dock gott hopp om att hitta den rätte i "Bachelorette".

Läs mer: Bingo Rimérs avslöjande – om att bli pappa och morfar i samma veva

– Jag tror att man kan hitta kärleken överallt. Sedan tycker jag att det känns jätteläskigt att dejta i tv. Det är ju en väldigt intim grej egentligen, men man får tänka att alla tycker att det känns lite jobbigt och man gör det tillsammans.