Japp, ryktet stämmer: Harry Potter-gänget återförenas på HBO

"Return to Hogwarts" blir ett specialprogram på HBO Max för att fira 20-årsjubileet av den första Harry Potter-filmen "Harry Potter och de vises sten". Här är allt vi vet!

Den älskade trion i Harry Potter-filmerna får återförenas igen! Foto: WikiCommons / Flickr / Ilona Higgins / Pexels
Den älskade trion i Harry Potter-filmerna får återförenas igen! Foto: WikiCommons / Flickr / Ilona Higgins / Pexels

Bli en del av Familjeliv!

Få de senaste nyheterna, hetaste forumtrådarna och Familjelivs nyhetsbrev. Bli medlem gratis här.

Saknar du Harry Potter, Hermione Granger och Ron Weasley? Misströsta icke mer – Harry Potter-trion är tillbaka lagom till nyårsdagen för en reunion av filmatiseringarna av J.K Rowlings hyllade böcker om trollkarlen Harry Potter.

Originalskådespelarna bakom den hyllade filmen Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint kommer tillbaka för att förgylla det nya året med en riktigt mysig återförening.

Här är allt vi vet om den spännande lanseringen!

1. Tv-specialen kommer heta "Return to Hogwarts"

Den utlovade återföreningen, som kommer bli lite av ett nostalgiprogram, kommer heta "Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts".

2. Return to Hogwarts kommer innehålla intervjuer och tillbakablickar

För den som är nyfiken på innehållet kan vi avslöja att "Return to Hogwarts" kommer rymma både intervjuer med originalskådespelarna, samtal kring scener och förhoppningsvis en hel drös med "behind the scenes"-material alla vi Harry Potter-älskade kommer kunna grotta ner oss i ordentligt.

3. Lanseringen är den 1 januari 2022

Det blir en perfekt öppning av det nya året och för den som tänkte parta loss på nyårsafton kommer det alltså finnas färdigt att streama på HBO Max på nyårsdagen – den internationella pizzadagen. Så beställ en ostdrypande Calzone och se till att du har HBO Max-kontot redo och klart.

4. Fler skådespelare än bara "Harry-trion"

Det är några skådespelare från originalfilmen som inte längre är med oss i livet, bland annat professor Severus Snape – som spelades av Alan Rickman, som dog 14 januari 2016. Även Richard Harris, som spelade Professor Albus Dumbledore i den första filmatiseringen av Harry Potter, dog 2002 den 25 oktober.

Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn, Lord Voldemort alltså (spelad av Ralph Fiennes), kommer dock kunna vara med i återföreningen. Även Bellatrix Lestrange, spelad av Helena Bonham, och Draco Malfoy, Tom Felton, kommer synas i rutan i "Return of Hogwarts".

Hänt mycket sedan vi såg Harry Potter-trion sist

Ja, mycket har hänt sedan den första filmen av Harry Potter lanserades. Kanske har du missat att Rupert Grint (Ron Weasley) har fått barn?

Vad hände med Daniel Radcliffe då? Efter en strålande karriär verkar han ha blivit så pass förmögen att han inte längre behöver jobba. Istället lever han ett liv där han gör lite vad som helt enkelt faller honom in.

Emma Watson är kanske den i trion som haft den mest tongivande solokarriären efter Harry Potter-filmerna. Bland annat brukar hon omskrivas som samhällsdebattör och är engagerad i feministiska frågor.