Kaffet avslöjar din personlighet, enligt experten

Ditt kaffe kan avslöja dina och kollegornas personlighetsdrag.

Vad dricker dina kollegor för kaffe? Artikelbild: Pexels
Vad dricker dina kollegor för kaffe? Artikelbild: Pexels

Hur man dricker sitt kaffe man kan avslöja personlighetsdragen, enligt en observationsstudie av kliniska psykologen, Ramani Durvasula.

Sitter personligheten i kaffet?

Från forumtråden:

"Ni som lever/levt med "psykopat" eller "narcissist", när märkte ni?"

För att kommentera i forumtråden, klicka här.

Studien gjordes på 1000 kaffedrickare och bedömde både personlighetsdrag och personlighetstyper som introvert och extrovert, tålamod, perfektionism, känslighet och social djärvhet.

Deltagarna fick även svara på hur dom agerar i vardagssituationer som långa köer, planering av middagar och helgaktiviteter – samt vad de brukar beställa för kaffe.

Vilket kaffe föredrar kollegan?

Nästa gång du sitter i ett jobbmöte kanske du ska vara extra uppmärksam på vad kollegan har i kaffekoppen. Läs hela artikeln här.

De 5 personlighetstyperna

Resultatet från studien delades in i fem olika kaffeutföranden som representerade personlighetsdrag, styrkor och svagheter.

1. Svart kaffe, den konservativa

Den konservativa kaffedrickaren föredrar troligtvis sitt kaffe svart, helt utan tillbehör. Man är mer traditionsbunden och gammalmodig. Bland styrkorna ser man tålmodighet och effektivitet.

Men se upp!

Den konservativa kaffedrickaren kan vara lynnig i humöret, snabbt bli avvisande och motsätter sig förändringar.

2. Lattedrickaren, en sann diplomat

Föredrar man en latte som tar bort den värsta bitterheten i morgonkaffet, är man kanske lite av en trygghetsknarkare. Precis som sitt kaffe, tar man gärna bort udden av det bittra i livet.

Man behagar gärna andra och hjälper till – en sann diplomat, men fokuset på sin omgivning gör att dom ibland glömmer sig själva.

3. Iskaffe, en trendsättare

Har bordsgrannen en iskaffe och gärna provar nya, spännande blandningar, är hen kanske den som tänker utanför boxen. Social och spontan med mycket fantasi – ett möte blir aldrig tråkigt, men kan på gränsen bli barnsligt.

Söker man en problemlösare ska man kanske tänka om, “Trendsättaren” föredrar en snabbfix även på mer invecklade problem och kan bli hänsynslös.

4. Koffeinfritt och sojamjölk, en perfektionist

Föredrar man hälsosammare val som koffeinfritt kaffe och sojamjölk, är det inte helt osannolikt att man också är en perfektionist. Man gillar att vara i kontroll och kan agera själviskt, vilket kan vara tryggt i förhandlingar.

Man dricker knappast sitt kaffe för koffeinkicken, då kan man ju tappa kontrollen!

Perfektionisten kan inte helt osannolikt bli överdrivet känslig och tenderar att oroa sig.

5. Snabbkaffe, genvägstagaren

Gillar chefen snabbkaffe ska man vara försiktig med slutsatsen är personen är konservativ. Det handlar nog mer att inte krångla till saker och ting – en avkopplad själ som tar livet lite som det kommer.

Den okomplicerade ser hellre den stora bilden än fokuserar på detaljerna. Lite för avkopplad kan göra att de förhalar beslut och är inte den bästa organisatören.