Klarnas vd: Därför kommer mina barn inte få ärva några pengar

Sebastian Siemiatkowski är en av grundarna av Klarna. Siemiatkowski, som ofta får komma till tals i tech-sammanhang, gästar nu Bianca Ingrossos talkshow för att prata om lite mer privata ämnen, bland annat om pengar och barn.

Miljardären Sebastian Siemiatkowski, vd för Klarna, tänker inte låta sina barn ärva några pengar, berättar han när han gästar
Miljardären Sebastian Siemiatkowski, vd för Klarna, tänker inte låta sina barn ärva några pengar, berättar han när han gästar "Bianca".

Sebastian Siemiatkowski blev mycket uppmärksammad tidigare i år sedan Klarna, bolaget han är vd för och grundade år 2005, tvingades skära ner på en stor del av sin personal när bolagets värdering sänktes med 85 procent. Nu, när det tuffa året börjar närma sig sitt slut, gör han entré i en av Sveriges just nu mest omtalade tv-program för att prata om de lite mer privata delarna av sitt liv.

Sebastian Siemiatkowski förmögenhet

Sebastian Siemiatkowski kan titulera sig som en av Sveriges yngste miljardärer. Han blev ekonomiskt oberoende redan som 30-åring och hans förmögenhet, "net worth", ligger på över 33 miljarder kronor, enligt Forbes.

Kommer inte låta sina barn ärva några pengar

Men det faktum att han är miljardär verkar inte kunna påverka hur hans barns framtid kommer se ut. Under intervjun med Bianca Ingrosso i "Bianca" berättar Siemiatkowski att han inte tänker låta sina barn få ta del av något arv.

Siemiatkowski menar på att pengar är förknippat med att allt blir lättare, men att det är en myt. Mycket pengar, är enligt Klarna-vd:n inte det som skapar lycka i livet – snarare tvärtom.

– Ibland kan det vara en björntjänst. Man måste få skapa sin egen lycka i livet, bli sin egen lyckas smed. Det är genom att bli det som man blir lycklig. Då tror jag faktiskt att det finns en risk att om man ger sina barn för mycket, då kommer de inte få chansen att upptäcka det själva, säger Sebastian Siemiatkowski som en förklaring på varför han inte tänker ge sina barn något arv.

Sebastian Siemiatkowski: Fru och barn

Sebastian och Nina Siemiatkowski gifte sig 2014. Paret har tre barn i 3, 5 och 7-årsåldern tillsammans. Nina är grundare till välgörenhetsplattformen och appen Milkywire.

Hur gammal är Klarnas vd, Sebastian Siemiatkowski?

Sebastian Siemiatkowski är född den 3 oktober 1981. Han har alltså hunnit fylla 41 år.