Körde på två pojkar utanför skola – döms

En ung man döms till fängelse för grov misshandel efter att han kört på två tonårspojkar utanför en skola i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten.

Göteborgs tingsrätt dömer en man till tre års fängelse för grov misshandel. Bilden har inte med händelsen i texten att göra.
Göteborgs tingsrätt dömer en man till tre års fängelse för grov misshandel. Bilden har inte med händelsen i texten att göra.

Händelsen inträffade utanför en skola i Göteborg i augusti, då ett slagsmål bröt ut. Två av de inblandade i oroligheterna hoppade in i en bil och körde på två personer på gångbanan utanför skolan.

Döms till fängelse och skadestånd

De båda männen ingår enligt polisen i ett kriminellt nätverk, vilket även en av de målsägande gör. Båda männen som satt i bilen åtalades, men endast en av dem döms nu till fängelse i tre år. Han ska även betala skadestånd till den ena målsäganden på drygt 65 000 kronor.

En person frias

Gällande den andra mannen så konstaterar tingsrätten att det är besvärande att han varit inblandad i slagsmålet, vilket innebär att han kan ha haft ett motiv till påkörningen. Dock var han endast passagerare och det finns inget som bevisar att brottet skulle ha begåtts i samförstånd, därför frias han helt.