Kritikstorm mot mamma som tog hål i öronen på sin bebis – inte ens en dag gammal

En mamman från Colombia, som postar bilder på sin nu snart sex månader gamla bebis, Lara, under Tiktok-kontot "laraticaofficial" har fått en mängd olika kommentarer från människor som riktar stark kritik åt hennes val att ta hål i öronen på sin nyfödda bebis.

Kritikstorm mot mamma i Colombia som tog hål i öronen på sin bebis när de var på BB.
Kritikstorm mot mamma i Colombia som tog hål i öronen på sin bebis när de var på BB.

I flera videos på kontot syns Lara som, inte ens en dag gammal, ligger på BB med nypiercade öron. Flera av Tiktok-klippen har flera miljoner visningar, och i kommentarsfältet har flera tusen personer yttrat sig om bebisens örhängen.

Kritiska kommentarer mot Tiktok-mamma

"Stackars bebis... Hon är inte ens en dag gammal." – så lyder en av många liknande kommentarer på Tiktok-kontot.

" Det är inte bra att sova med örhängen. Det vet alla som har provat det. Så varför göra det obekvämt för en bebis?", kommenterar någon.

" Jag är glad att jag inte blev tvingad till att ta hål i öronen som bebis. Det bör vara barnets eget val", kommenterar en annan.

"Örhängena kommer inte döda bebisen"

En person skriver även att hen är orolig för att bebisen ska ta av sig sina örhängen och stoppa dem i munnen, vilket kan bidra till kvävningsrisk.

Men det finns också de som inte alls förstår människors frustration över att bebisen har hål i öronen.

"Människor måste lära sig att bry sig om sina egna problem istället för andras. Alla mammor har rätten att bestämma själva hur de vill göra", skriver en person.

"Ni alla måste ta det lugnt. De jäkla örhängena kommer inte döda bebisen. Shh!", kommenterar en annan.

Tiktok-mamman svarar på kritiken

I tidningen Newsweek svarar mamman, som vill förbli anonym, på frågan om varför hon valde att ta hål i öronen på sin alldeles nyfödda bebis:

"För att jag ville, och för att det är möjligt i vårt land. Jag tror att det är mycket mindre traumatiskt för ett barn att ta hål i öronen precis efter födseln än när de är äldre. Lara reagerade inte alls när läkarna tog hål i hennes öron."

@laraticaofficial

𝙱𝚊𝚋𝚢 𝙻𝚊𝚛𝚊 ᰔ

♬ original sound - megann_maloney