Längden, lönen, skilsmässan: Allt om Alexander "Rackaralex" Hermansson

Alexander Hermansson, även känd som "Rackaralex" och andra halvan av "Alex och Carro", en duo som ligger bakom ett flertal barnprogram på SVT, är en stor favorit bland SVT Barns tittare. Hur lång han är, var han bor och hur mycket pengar han tjänar kan du ta reda på här.

Längden, lönen, skilsmässan: Allt om Alexander
Längden, lönen, skilsmässan: Allt om Alexander "Rackaralex" Hermansson.

Alexander Hermansson, mer känd som Alex, är omåttligt populär bland SVT Barns tittarskara. Han hittas bland annat i “Värsta bästa barnvakterna”, “Fixa bröllopet” och “Alex och Carros vlogg” – tre av många program där han syns tillsammans med sitt ex, Caroline Hermansson.

Alex och Carro skiljer sig

Paret gifte sig 2016, men i början av mars 2022 meddelade barnprogramledarna Carro och Alex att de ansökt om skilsmässa. Därefter har det varit tyst om framtida produktioner ihop.

“Vi har en varm och fin relation och kommer fortsätta så, inte minst för vår gemensamma sons skull.”, skrev de båda på sina Instagramkonton.

De skickade även en särskild hälsning riktad till barn och unga som följer deras program, där de meddelade att de fortfarande är goda vänner. Så om det blir några framtida program med ex-paret, det återstår att se.

Läs mer: Barnprogramledarna Alex och Carro har ansökt om skilsmässa

Hur mycket har Alexander "Rackaralex" Hermansson i lön?

Men förutom de program han leder tillsammans med sin före detta paradhäst, Carro, har han en hel del andra program på sitt CV: “Gissa Alex”, “Alex träning”, “Alex hittar hobbyn”, “Gamingdrömmar”, “Saibo”, för att bara nämna några. Så hur mycket tjänar den populära programledaren?

Enligt Skatteverkets senaste uppgifter håvade Alexander “Rackaralex” Hermansson in en årsinkomst på 638 700 kronor under 2020. Det ger en månadslön på runt 53 000 kronor.

Hur gammal är Alexander “Rackaralex” Hermansson?

Alex firade sin trettionde födelsedag för inte alls länge sedan – han fyllde faktiskt 30 den 22 januari i år.

Så lång är Rackaralex

Alexander Hermansson är 1,65 meter, vilket är runt 15 centimeter kortare än medellängden för män i Sverige.

Har Alexander Hermansson någon partner?

Det vi vet om “Rackaralex” relationsstatus just nu är att han nyligen har skilt sig från Caroline Hermansson, men om han har en ny partner i skrivande stund är oklar.

Alex och Carros barn

Barnprogramledarna fick en son vid namn Hiro den 14 juli 2020. Hiro har hunnit bli hela ett år – och om bara några månader är det dags för hans tvåårsdag.

Var bor Alexander Hermansson?

För närvarande är han skriven på en adress i Limhamn, som ligger i Malmö. Bostaden ligger ungefär 6 kilometer från SVT-huset i Malmö, där några av kanalens program spelas in.