Lärare smygfilmade sex med kollega och elev – lade ut på porrsajt

En lärare i Skåne har fått lämna sin tjänst efter att ha smygfilmat sexakter med en kvinnlig kollega och en före detta elev. Filmerna publicerades sedan på en porrsajt.

Lärare döms för att ha smygfilmat sex med kollega och elev. Sedan lade han ut filmen på porrsajt.
Lärare döms för att ha smygfilmat sex med kollega och elev. Sedan lade han ut filmen på porrsajt.

En skånsk lärare har fått lämna sin tjänst efter att ha smygfilmat sexakter med en lärarkollega och med en före detta elev. Filmerna lades ut på en porrsajt och nu har läraren dömts för kränkande fotografering, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Kvinnorna hade var för sig frivilligt sex med mannen, men visste inte om att han filmade. Detta avslöjades först när den före detta eleven av andra fått höra att hon fanns med i en film på en porrsajt.

Åtalad för fler brott

Läraren var också åtalad för att ha publicerat andra filmer på en sexsajt, där han onanerar till fotografier på före detta elever och en lärare. Åklagaren menade att detta var ett sexuellt ofredande mot personerna på bilderna, men tingsrätten friade mannen i den delen. Domstolen kom fram till att agerandet inte var straffbart eftersom hans handlingar inte innebar kroppslig beröring och inte heller uppfattades av kvinnorna medan filmandet pågick.

Mannen döms till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.