Mamma förgiftade sina barn med rengöringsmedel – döms

En mamma döms till döden efter att ha förgiftat sina två barn med frätande rengöringsmedel. Ett av barnen, som den thailändska kvinnan adopterade 2015, dog till följd av sina skador.

En thailändsk kvinna döms till döden efter att ha förgiftat sina två barn. Ett av barnen dog till följd av sina skador.
En thailändsk kvinna döms till döden efter att ha förgiftat sina två barn. Ett av barnen dog till följd av sina skador.

En mamma döms till döden efter att ha förgiftat sina två barn genom att tillsätta frätande rengöringsmedel i deras mat. Ett av barnen, en flicka som den thailändska kvinnan adopterade 2015, dog av sina skador fyra år efter adoptionen. Flickan var då åtta år.

Flicka förgiftades av sin mamma – dog

Men trots att flickan blev inlagd på sjukhus sex gånger innan hon till slut avled till följd av sina skador i magkanalen, misstänktes aldrig mamman för att ha legat bakom skadorna, något Nyheter24 rapporterat om.

Det var inte förens kvinnans biologiska son, som då var i femårsåldern, blev allvarligt sjuk och behövde läggas in på sjukhus som misstankarna kring en förgiftning kom upp på agendan.

Spår av rengöringsmedel i kroppen

Pojken, som när skadorna upptäcktes på sjukhuset hade blivit förgiftad sedan han var två år, led av en kraftig maginfektion. Mamman uppgav då att skadorna berodde på att han var allergisk mot skaldjur. Men när läkarna fann spår av rengöringsmedel i pojkens mun, mage och tarmar blev mamman misstänkt för att ha orsakat barnens skador.

Döms till döden

Därefter arresterades kvinnan och förra veckan blev hon dömd till döden av thailändsk domstol.

Det har även framkommit att mamman samlat in cirka 5 miljoner kronor i donationer genom att sprida bilder på sina sjuka barn på Facebook, rapporterar Vice.