Masha, 15, träffades av granat under promenad – tvingades amputera ben

När 15-åriga Masha Feshchenko var ute och promenerade i sin hemstad blev hon träffad av en granat. Nu har hon en krossad arm, en bruten axel och ett amputerat ben.

När 15-åriga Masha Feshchenko var ute och promenerade i sin hemstad blev hon träffad av en granat. Nu har hon en krossad arm, en bruten axel och ett amputerat ben.

15-åriga Masha Feshchenko var ute och promenerade tillsammans med sin mamma, Sonia, och en annan tjej när en granat plötsligt föll ner, bara tre meter ifrån dem. Nu har Masha en krossad arm, en brutan axel och ett amputerat ben. Hon har även blivit döv på ena örat, skriver The Telegraph.

Nu vårdas 15-åriga Masha på ett barnsjukhus i Zaporizhzhia.

"Snälla sluta med detta"

Det hela skedde i den ukrainska staden Polohy som ligger halvvägs mellan Zaporizhzhia och den belägrade staden Mariupol. Staden ska ha varit under attack sedan den 2 mars.

– Vi är inte militären. Det finns inga skyddsrum och det finns inga militära mål där. Varför skulle du beskjuta oss? Vi förstår inte. Snälla gå ut med detta så att hela världen kan se det. Barn dör. Snälla sluta med detta, säger Mashas mormor, Valentina Feshchenko, som befinner sig med flera av 15-åringens nära och kära i korridoren utanför hennes sjukhusrum.

Hoppas att bilden skapar starkt intryck

Mashas läkare, Ivan Anikin, chef för intensivvården på barnsjukhuset i Zaporizhzhia, vill att världen uppmärksammar det hemska som sker i Ukraina – inte minst ryssar som han menar tror att bilderna är falska.

– Jag hoppas att den här bilden skapar ett starkt intryck på människor, säger Ivan Anikin, och tittade på Mashas kropp när han uppmuntrade tidningen att fotografera henne.

– De flesta ryssar tror inte på de här bilderna. Jag skulle vilja säga till dem sluta döda våra barn. Sluta skjuta. Men enligt min åsikt kommer en sådan begäran inte att lyckas.