Misstänks ha kört ihjäl sin mamma – medger dödsvållande

En av bröderna som misstänks för att med avsikt ha kört ihjäl sin mamma i Göteborg har nu delvis erkänt. Han medger grov misshandel och vållande till annans död – men säger att han inte ville skada mamman, skriver Göteborgs-Posten.

Blommor och ljus på platsen där en kvinna och man blev påkörda, ett par dagar efter händelsen i juli.

En kvinna dödades och en man fick allvarliga skador när de blev påkörda av en personbil på en gata på Hisingen i slutet av juli. Kort därefter greps fyra personer, som sedan även häktades.

Två bröder, 17 respektive 22 år gamla, är häktade som misstänkta för mord och mordförsök. Den dödade kvinnan var brödernas mamma.

Stärkta misstankar

Alla misstänkta har hittills nekat till brott. Men 22-åringen medger nu grov misshandel och vållande till annans död. Däremot nekar han fortfarande till mord och mordförsök.

– Uppsåt att vilja döda eller ens skada sin mamma saknas, säger advokat Maria Sanner, som försvarar 22-åringen, till GP.

Åklagaren anser dock att misstankarna mot de unga männen stärkts.

– Genom ytterligare, nya uppgifter. Det gäller båda bröderna, säger kammaråklagare Hediye Kurt till TT efter måndagens omhäktningar i Göteborgs tingsrätt.

Grov utpressning

Nya misstankar har också tillkommit. En man i 60-årsåldern, som tidigare misstänktes för grovt skyddande av brottsling och olaga hot, är nu även häktad för försök till grov utpressning.

– Jag vill inte gå in på detaljer om vad det handlar om, säger Hediye Kurt.

Enligt åklagaren har försöket till utpressning pågått i en månad före dödspåkörningen. Hon vill inte säga vem utpressningsförsöket riktades mot.

Den fjärde häktade är en kvinna i 60-årsåldern. Hon var tidigare misstänkt för grovt skyddande av brottsling, men är nu även misstänkt för olaga hot.

Förlängd häktning

Häktningstiden förlängdes på måndagen för alla de fyra misstänkta.

Åklagaren misstänker att det finns ett hedersmotiv bakom brotten. Brödernas mamma hade inlett en ny relation.

– Det har skapat upprördhet och konflikter, sade Hediye Kurt i samband med de första häktningsförhandlingarna i början av augusti.

Även de två äldre häktade har en släktrelation till bröderna och den dödade kvinnan.