Mobbare tände eld på Dominick, 6 år: "Såg på medan han brann"

Ett grannbarn ska ha dränkt en tennisboll i bensin, tänt eld på den och sedan kastat den i sexåringens ansikte. Nu har barnets storasyster Kayla startat en insamling för att kunna ha råd att flytta.

Kayla har startat en insamling för att ha råd att flytta från mobbarna.
Kayla har startat en insamling för att ha råd att flytta från mobbarna.

6-årige Dominick var ute och lekte på baksidan av sitt hus i Bridgeport, Connecticut, när ett grannbarn satte eld på hans ansikte med en brinnande tennisbill. Grannbarnet ska ha dränkt en tennisboll i bensin, tänt eld på bollen och kastat den brinnande bollen rakt i Dominicks ansikte. Nu har Dominicks storasyster Kayla startat en insamling för att kunna flytta från mobbaren.

Min lillebror har blivit mobbad ett tag av grannarna. Det eskalerade till en livsfarlig incident. Dominick, MIN 6 ÅR GAMLA BROR kunde ha dött. Ungen dränkte en boll i bensin, tände eld på den och kastade den på honom (Dominick, reds anm). Allt sker på SEKUNDER. Dom har andra- och tredje gradens brännskador på ansikte och ben. Han kommer att vara ärrad för livet både psykiskt och fysiskt" skriver storasystern på Gofundme.com.

Systern skriver vidare i sitt inlägg på funraising-sajten att hon nu letar efter nytt ställe att bo på eftersom de inte längre kan bo kvar.

Grannbarnet har varit våldsam förut

Tidigare har NBCNewYork.com skrivit om händelsen. Grannen ska vara en 8-årig pojke som har mobbat Dominick under en tids period. Sjukvårdspersonalen har sagt att Dominicks skador kommer läka, men hans närstående menar att händelsen kommer påverka honom resten av livet.

"Två månader tidigare knuffade mobbaren honom (Dominick, reds anm) mot en vägg, när grannens mamma såg på. Mamman vägrade erkänna att hennes barn hade gjort det" berättade storasyster Kayla för tidningen.

I skrivande stund har Kayla lyckats samla in över 526 000 dollar – motsvarande cirka 5 miljoner kronor (!)