Nerverna inför "Idol"-finalen – vem vinner?

I kväll avgörs årets upplaga av "Idol". Blir det Nike Sellmar – som oddsen säger – eller uppstickaren Albin Tingwall som tar hem segern?

Blir det Nike Sellmar eller Albin Tingwall som vinner
Blir det Nike Sellmar eller Albin Tingwall som vinner "Idol" 2022.

Vissa hävdar att det har varit klart redan från början att Nike Sellmar vinner "Idol" 2022. Men Albin Tingwall, 19, har lyckats ta sig vidare, vecka efter vecka, trots tufft motstånd i form av sjukdom och mer rutinerade konkurrenter.

– Nike har ju varit favorittippad ända sedan kvalveckan. Att hon skulle gå till final var det inget snack om, bara om vem som skulle ha den andra platsen. Och det blev jag, det var ju konstigt, säger Albin Tingwall till TT.

Albin Tingwall tolkar Harry Styles

I kvällens rafflande upplösning i direktsänd tv tar han sig an en artist som tittarna har velat se honom tolka.

– Jag ska köra en Harry Styles-låt. Det har varit många som önskat att jag ska sjunga något av honom och det känns jättebra, jag trivs med att sjunga hans musik. Annars lyssnar jag mycket på äldre musik och en hel del akustiskt med bara gitarr och sång, säger han.

Nike Sellmar tolkar Bob Dylan

Nike Sellmar, 27, ska sjunga en låt av Bob Dylan som hon fick stående ovationer av både jury och publik för i kvartsfinalen.

– Jag ska köra "Make you feel my love", för den blev så uppskattad och det kändes tråkigt att välja någon annan när folk tyckte om den så mycket. Sedan ska jag köra "Happier than ever" med Billie Eilish. Den har kanske inte jättestor betydelse för mig textmässigt men känslan skulle jag verkligen vilja förmedla till andra, säger hon.

Den som tar hem "Idol" får släppa vinnarlåten "Anything you say". Nike Sellmar har inte hunnit känna av någon stor nervositet ännu, trots att publiken i Tele2 Arena är större än hon är van vid.

– Vad som än händer, hur det än går, så kommer jag att vara så fantastiskt nöjd och glad och lycklig. Jag är inte nervös än, men det kanske kommer.

"Idol" sänds i TV4 kl 20.00.