Nilla Fischer tävlar i "Let's dance" 2023

Fotbollsspelaren Nilla Fischer bli nästa tävlande som är klar för "Let's dance" 2023. Hon får sällskap av bland andra Charlotte Kalla och Rickard Sjöberg.

Nilla Fischer och 'Let's dance' vinnarna 2022.
Nilla Fischer tävlar i årets upplaga av "Let's dance". Förra årets vinnare var Eric Saade och Katja Lujan Engelholm. Arkivbilder.

Från landslaget i fotboll till "Let's dance". Knappt har Nilla Fischer snörat av sig fotbollsskorna förrän det är dags att visa vad hon kan på dansgolvet.

– Jag älskar att dansa och har alltid tänkt att jag skulle vilja lära mig att dansa på riktigt. Jag dansar inte speciellt bra men när förfrågan kom om att vara med i ”Let’s dance” gick det inte att tacka nej, och jag har alltid gillat att titta på programmet, säger Nilla Fischer till Expressen.

De här tävlar i Let's dance

Den före detta landslagsbacken möter tufft motstånd i årets upplaga av TV4:s danstävling. Sedan tidigare är Tone Sekelius, Charlotte Kalla, Andreas Wijk och Rickard Sjöberg klara för programmet.

Nilla Fischer är inte den enda fotbollsspelaren som har tävlat i "Let's dance". Tidigare har bland andra Antonio Hysén och Jesper Blomqvist deltagit i programmet. Båda slutade som segrare, Antonio Hysén har dessutom vunnit "Let's dance" två gånger, 2012 och 2015.