Nyhetsmorgon-tittarna i chock efter bilden på programledarna

Programledarduon Maria Forsblom och Anders Pihlblad syns ofta tillsammans i rutan, men när Maria syns ihop med en kvinnlig programledarkollega blir tittarna förvirrade. 

Anders Pihlblad och Maria Forsblom är två av de ofta förekommande programledarna på TV4:s Nyhetsmorgon!

De som tittar på "Nyhetsmorgon" är vana att se programledarduos i olika kombinationer. Jenny Strömstedt sänder ibland med Steffo Törnquist, Soraya Lavasani med Martin Järborg och Anders Pihlblad med Maria Forsblom.

Men ibland dyker även programledaren Sofia Geite upp i rutan, och när hon sänder "Nyhetsmorgon" med Maria Forsblom blir tittarna allt som oftast förvirrade.

Sofia Geite.

Under en bild som lagts upp på Maria Forsblom och Sofia Geite på programmets Instagram-konto strömmar det in kommentarer som handlar om hur lika de två programledarna är: 

"Ni kunde vara tvåäggstvillingar! Jag har en tvilling syster och vi är olika i utseendet Det är spännande kombo"

"Så himla lika, ser ut som systrar"

"Finns det två av dom? Är dom tvillingar? Tacksam för svar"

"Kan tro ni är systrar"

Även programledarkollegan Steffo Törnquist ger sig in i kommentarsfältet och kommenterar, på skoj, om likheten mellan Forblom och Geite: 

"Va?? Är dom två??", skriver han. 

Steffo Törnquist.

Är Sofia Geite och Maria Forsblom systrar?

Men är Sofia Geite och Maria Forsblom systrar? Svaret är nej. Både Sofia Geite och Maria Forsblom har syskon på annat håll.

Maria Forsblom har en syster som heter Kristin Forsblom, och Sofia Geite har en syster som heter Maria Geite

"Tar det som en komplimang"

När Familjeliv når Maria Forsblom berättar programledaren att hon till en början förvånades över frågan om systerskapet, och att hon inte har något emot frågan – som till synes ofta dyker upp!

"Haha, i början blev jag förvånad över att så många tycker att vi är lika. Nu börjar jag bli lite förvånad över att många fortfarande tycker det, ibland tror de till och med att vi är samma person. Det har ju ändå gått några år sen Sofia anslöt sig till Nymo-gänget och vi har sänt tillsammans flera gånger.", skriver hon i ett meddelande till Familjeliv och fortsätter:

"Men jag har absolut inget emot frågan om vi är systrar, blir snarare glad av den. Hon är en pärla så jag tar det som en komplimang när någon tycker att vi är lika!"

Sofia Geites koppling till Jessica Almenäs 

Sofia Geite har däremot en annan familjekoppling i tv-branschen. Hon är nämligen gift med Jessica Almenäs ex, Johan Edlund. Jessica och Johan har en son ihop, Jack, som Sofia helt enkelt är bonusmamma till! Du kan läsa mer om relationen mellan Jessica Almenäs och Sofia Geite här!

Jessica Almenäs.

Lästips: 

Roliga Bäst i test-lekar till midsommarfesten