Pappans upptäckt i dotterns McDonald's-burgare: "Såg bakben"

En kycklingburgare – det var vad dottern i familjen Bezuidenhout hade beställt från McDonald's. Istället fick hon en hamburgare med ett extra tillbehör som gav hela familjen en chock.
– Först var jag säker på att den var vid liv eftersom den såg så fuktig ut, säger flickans pappa.

När familjen Bezuidenhout hade beställt hem hamburgare från McDonald's upptäckte de en groda i en av hamburgarna.
När familjen Bezuidenhout hade beställt hem hamburgare från McDonald's upptäckte de en groda i en av hamburgarna.

När familjen Bezuidenhout skulle hugga in i den mat som de beställt från ett McDonald's i Secunda i Sydafrika fick de en smärre chock. Det som en av döttrarna i familjen upptäckte, några tuggor in i sin hamburgare, var nämligen varken hon eller någon annan i familjen beredda på.

"Pappa, det är en groda i min hamburgare", ska den 13-åriga flickan ha utbrustit efter fyndet.

Såg bakbenen sticka ut

– Jag såg genast bakbenen sticka ut under salladsbladet och först var jag säker på att den var vid liv eftersom den såg så fuktig ut, berättar flickans pappa, Willem Bezuidenhout, till Nyheter24.

Men det var inte som pappa Willem trodde – den lilla grodan var inte vid liv.

Fick ingen ursäkt

Efter händelsen åkte Willem Bezeuidenhout raka vägen till den aktuella McDonal's-restaurangen i hopp om att kanske få en ny burgare – eller åtminstone en ursäkt. Men han fick åka hem igen både utan en ursäkt eller ny mat från hamburgerestaurangen. Istället blev han hänvisad till de som levererat maten till familjen.

Händelsen reds däremot ut längre upp i organisationen. McDonald's marknadschef i Sydafrika, Daniel Padiachy, berättar för The Citizen att händelsen tas "på stort allvar", samt att man försöker reda ut vad som kan ha hänt med hjälp av alla inblandade parter.