Passa på! Nu kan du få push-notiser på forumtrådar

NYHET! Nu lanserar Familjeliv en ny funktion som innebär att du kan bevaka trådar på forumet. Här kan du läsa om hur du aktiverar funktionen och hur du filtrerar bevakningarna.

Bevaka vilka trådar du vill och stäng enkelt av funktionen – här berättar vi hur du gör.

Du kan nu slå på push-notifikationer på forumet för din webbläsare på datorn eller mobiltelefonen för att snabbare få reda på om någon svarar i din tråd.

  • Tyvärr fungerar detta inte för webbläsaren Safari och iOS (mobil och dator), men vi jobbar på att få det att fungera även för Apples produkter. Vi återkommer när det fungerar för iOS och webbläsaren Safari.

1. Slå på notifikationer för en tråd du startar på datorn (Chrome webbläsare)

För att få aviseringar på din webbläsare behöver du först tillåta notifikationer. Du slår på detta genom att klicka på symbolen med en ringklocka och: "Tillåt för den här webbplatsen". Starta sedan en tråd precis som vanligt. Efter att du klickat på knappen "STARTA TRÅD" får du frågan om du vill få notifikationer nästa gång någon svarar i tråden. Klicka på knappen "OK" om du vill få en notis varje gång någon skriver i tråden.

Slå först på notifieringar i din webbläsare. Klicka sedan på "OK" knappen på frågan om du vill få notifikationer till svar i tråden

OBS! Tänk på att notifieringar aktiveras för webbläsaren på den enhet du använder och är aktiv även om du inte är inloggad. Om du delar mobil eller dator med någon annan person, så får även den du delar enheten med en notifiering när någon skriver i en tråd som du "bevakar". Notifieringar rekommenderas inte om du delar dator med någon annan och du skriver i känsliga ämnen som du inte vill dela med andra.

2. Slå på notifieringar när du svarar i andras trådar

När du svarar i en tråd kan du också välja att slå på notiferingar för tråden du svarar i. Varje gång någon skriver i tråden så får du en notifiering. Kryssa i rutan "Få push-notifikationer på denna tråd?". Tänk på att det blir många notifieringar om du slår på notifieringar på en tråd med mycket aktivitet.

Kryssa i "Få push-notifikationer på denna tråd?" om du vill få en notifikation när någon svarar i tråden.

3. Slå av notifieringar på enskilda trådar

När du är inloggad så har du alternativet att slå av notifieringar på en eller flera trådar. Du gör detta genom att klicka på menyalternativet "Notifieringar" och sedan klicka på länken "Ta bort" på den tråd du inte vill ha notifieringar på. Det går även att klicka sig till "Notifierings"-tabben under menyalternativet "Inställningar".

Klicka på länken "Ta bort" bredvid den tråd som du vill sluta få notifieringar på

4. Slå av alla notifieringar på Familjeliv.se

Du kan också välja att slå av alla notifieringar. Enklast gör du detta genom att klicka på hänglås ikonen på din webbläsare och klicka bort Aviseringar.

Klicka på reglage för Aviseringar. Blå för på och grå för av.

Har du frågor eller funderingar så ställ frågorna på under forumämnet Familjeliv.se: https://www.familjeliv.se/forum/thread/81841986-push-notifieringar