Pernilla Wahlgrens diss mot Sofia Wistam och Naked Attraction: "Somnade"

När Pernilla Wahlgren skulle titta på det nya programmet "Naked Attraction", som hennes goda vän och kollega Sofia Wistam programleder, kunde hon inte ens hålla ögonen öppna.

Dejtingprogrammet
Dejtingprogrammet "Naked Attraction" som förra veckan sändes för första gången i en svensk edition har resulterat i många upprörda känslor, både mot programmet i sig och programledaren Sofia Wistam.

Dejtingprogrammet "Naked Attraction" som förra veckan sändes för första gången i en svensk edition har resulterat i många upprörda känslor.

Kritik mot Naked Attraction Sverige

En av de som riktat stark kritik mot programmet är komikern Nour El Refai, som i sin podcast berättade vad hon tycker om den nakenhet som numera visas i svensk TV:

– Det är så jävla fruktansvärt att man ska sitta och titta på när folk väljer bort kroppar för att de ser ut på olika sätt. Det är fullkomligt fucking vidrigt i en tid av skitmycket ätstörda unga människor.

Läs mer: Nour El Refai och Henrik Schyffert sågar Naked Attraction: "Fullkomligt fucking vidrigt"

Programledaren Sofia Wistam har även hon nåtts av ilskna reaktioner, vilket hon berättar om i sin podcast:

– Du är lite mer van att få hårda ord, säger Wistam till sin poddkollega Pernilla Wahlgren och tillägger:

– Jag är lite ovan vid det, men jag försöker ändå ha som mantra att jag själv står för det här och att jag tycker om det här programmet. Jag tycker det är fint att visa de här kropparna.

Kritiseras för kroppshets

Hon berättar också att hon fått meddelanden om att programmet bidrar till kroppshets, vilket varken Wahlgren eller Wistam säger att de håller med om.

– Det är det ju verkligen inte, säger Wahlgren.

– Jag respekterar att man har olika åsikter, tillägger Wistam.

Men trots det verkar Pernilla Wahlgren inte tycka om programmet lika mycket som hon tycker om sin väns programledarprestation.

– Det jag vill säga är ju att det är ju fortfarande märkligt för mig att det är så ingående, det är närbilder på könsorganen. Jag tycker du är otroligt modig samtidigt som du är så avväpnande som programledare, säger Wahlgren och tillägger:

– Jag kan inte säga att jag njuter av att sitta och titta på det.

Pernilla Wahlgren somnade framför Naked Attraction

Men trots en utförlig recension från Pernilla Wahlgren visade det sig att hon inte hunnit titta på "Naked Attraction" särskilt mycket. Efter att först bara hunnit se lite av slutet av programmet under en repris fick hon till slut även se början – men inte särskilt länge då heller.

– Då skulle jag och Christian titta och då såg jag början och sen somnade jag, så jag har sett hela.

– Du somnade, det är ett bra betyg, säger Sofia Wistam skrattandes.