Pernilla Wahlgrens ord efter sonens vinst: "Stolt och rörd mamma"

Under måndagen hölls årets upplaga av QX-galan där ett flertal olika pris delades ut, värvat med festliga framträdanden på scen. En av de som vann under galan var Benjamin Ingrosso, som kammade hem priset "Årets hetero" – en vinst som mamma Pernilla Wahlgren blev mycket stolt över.

Benjamin Ingrosso vann
Benjamin Ingrosso vann "Årets hetero" på QX-galan 2022. Nu hyllar Pernilla Wahlgren sin son på Instagram.

Under måndagen gick årets QX-gala av stapeln där både publiken och scenen var fylld av kända ansikten. Programledare för galan var poddprofilen Edvin Törnblom och komikern Sissela Kyle.

Prinsparet och statsministern på QX-galan 2022

Några av dem som var där för att dela ut pris var bland andra Prinsparet och statsministern, som delade ut pris till ingen mindre än Benjamin Ingrosso.

Benjamin Ingrosso vann "Årets hetero" på QX-galan

Den folkkäre artisten Benjamin Ingrosso vann "Årets hetero" på QX-galan 2022.

Pristagaren själv har inte kommenterat vinsten på sin Instagram – däremot har hans mamma, Pernilla Wahlgren, skrivit några väl valda ord om sonens pris.

Pernilla Wahlgrens hyllning till Benjamin Ingrosso

"Jag har alltid varit tydlig med mina barn att dom får bli vad dom vill och älska vem dom vill.", skriver hon på sin Instagram.

Hon poängterar även att hon tycker att det är viktigt att man inte ger sina barn osanna fördomar, utan att man istället visar att "öppenhet" är vägen. Därför är QX-galan en så viktig kväll, menar Wahlgren.

"Att bli älskad och hyllad av Gay communityn är det finaste man kan bli! Så ja, det var en stolt och rörd mamma som såg sin son få pris på scenen i går.", tillägger hon avslutningsvis.