Pernilla Wahlgrens stora oro över sonen Theo: "Avvikelser på hjärtat"

Tidigare i veckan skulle Pernilla Wahlgren gästat TV4-programmet "Efter fem" för att berätta om sin kommande turné, men fick i sista sekund ställa in sin medverkan. Nu berättar hon om anledningen bakom sin frånvaro och skräcksamtalet från yngsta sonen Theo.

Theo Wahlgren är yngst av Pernillas fyra barn.
Theo Wahlgren är yngst av Pernillas fyra barn.

Det har minst sagt varit en händelserik och känslosam start på hösten för Pernilla Wahlgren, 55. I början på september upplevde hon glädjen av att bli farmor för första gången, när hennes äldsta son Oliver Ingrosso, 33, välkomnade sin lilla son Kalí till världen tillsammans med flickvännen Zoe-Fay Brown

Pernilla Wahlgren berättar: Därför saknades hon i "Efter fem"

Det var tidigare i veckan som tanken var att Pernilla skulle dyka upp i populära eftermiddagsprogrammet "Efter fem" för att prata om sin nya show. Tillsammans med sin ensemble skulle hon dela med sig av nyheten om sin kommande föreställning "Pernilla Wahlgrens happy ending – den första avskedsturnén", som har premiär våren 2024.

Men i sista minuten var Pernilla tvungen att ställa in sin medverkan. På sina sociala medier berättar hon nu om orsaken bakom sin frånvaro i programmet. Det visade sig nämligen att hennes yngsta son Theo Wahlgren, 16, tvingats söka vård på grund av hjärtavvikelser.

”SÅ LÄTTAD, tacksam och lycklig!!! I dag blev jag tvungen att avbryta mitt i en stor fotografering och snabbt avboka min medverkan i "Efter fem" då min Theo ringde från vårdcentralen och hade gjort EKG som visade avvikelser på hjärtat...! Vi blev såklart oroliga, då läkaren på vårdcentralen tog detta på allvar och bad oss att åka direkt till Karolinska för vidare undersökning. Vi blev kvar där hela kvällen och det gjordes ytterligare ett EKG som visade på avvikelse även där, så då togs det fler prover och vi fick invänta hjärtspecialist. De trodde att det eventuellt kunde vara hjärtmuskelinflammation"skriver Pernilla. 

Pernilla fortsätter inlägget genom att berätta att det lyckligtvis inte var någon fara med Theo, och att de efter många timmar på sjukhuset äntligen fick åka hem.

”Men efter flera timmars väntan fick vi det oerhört lättande beskedet att det inte var det sista, utan antagligen en ”naturlig” avvikelse som tydligen kan förekomma på unga idrottande killars hjärtan i synnerhet. Jag är EVIGT tacksam att vi kunde få åka hem med detta positiva besked i bagaget…! Klockan är nu efter midnatt och vi har nyss kommit hem, och jag är så lycklig att vi kan somna lättade, utan oro i kroppen..! 

Slår tillbaka mot anklagelserna

Pernilla avslutar inlägget med att poängtera att anledningen till att hon ställde in sin medverkan med så kort varsel alltså var på grund av oron över sonen Theos hälsa. 

”Så till alla er som trodde att jag inte gjorde mitt ”Hybris-gäng” sällskap i går hos Tilde på ”Efter Fem” pga nonchalans eller ”Diva-fasoner” som någon skrev - så vet ni nu anledningen. Ens barn kommer alltid först. Oavsett”, skriver Pernilla.