Programledarens pik till TV4 – efter beskedet

Tilde de Paula Eby syns allt som oftast på vardagseftermiddagarna i TV4:s "Efter fem". Nu kommer beskedet att kanalen gör en förändring – och satsar på nyhetsprogrammet även på helgen.

Tilde-de-paula-eby-tv4
Tilde de Paula Eby tar ton och ger en liten känga till TV4.

Tilde de Paula Eby har arbetat på TV4 i över 20 år. Hon har lett program som "Nyhetsmorgon", "Hela Sverige bakar", "Let's dance" och sin egen talkshow "Tilde".

Sedan några år tillbaka syns hon även i eftermiddagsprogrammet "Efter fem" – ett program som TV4 nu väljer att satsa ytterligare på.

Förändringen på TV4

Programmet utökas nämligen från att enbart gå på vardagar, till att nu även sändas på söndagar. Söndagsavsnitten kommer fokusera mer på lokaljournalistik, något Tilde de Paula Eby pratar om i en intervju med Aftonbladet. Dessutom ger hon en liten känga till TV4:

– Det känns jäkligt bra för TV4 är dåliga på lokaljournalistik och man får inte glömma bort att majoriteten av Sveriges befolkning inte bor i Stockholm.

Lästips: Här är allt du vill veta om Viktor Norén

"Efter fem" förändras

Ytterligare en nyhet kring programmet är att den populära programledaren inte längre kommer programleda "Efter fem"-avsnitten på vardagar. Tilde de Paula Eby kommer därav enbart fokusera på söndagsavsnitten av "Efter fem".