Sexårig pojke sprang maratonlopp – mutades med chips

En sexårig pojke sprang ett lopp på 4.2 mil. Enligt pojkens pappa ville pojken springa, men grät under loppet och mutades med chips för att komma i mål.

En sexårig pojke sprang ett lopp på 4.2 mil. Enligt pojkens pappa ville pojken springa, men grät under loppet och mutades med chips för att komma i mål.

Det var i början av maj som en sexårig pojke i Ohio, USA, sprang att maratonlopp tillsammans med sin familj. Pojkens pappa, Ben Crawford, delade därefter med sig av loppberättelsen på sin Instagram och möttes av massiv kritik, något som Nyheter24 rapporterat om.

"Jag såg det här och det var hemskt! Skamligt av lopparrangören att tillåta detta.", lyder en av tusentals kommentarer på familjens sociala medier.

Mutade pojken med chips

På familjens gemensamma Instagram-konto skriver pojkens föräldrar att det tog nästan nio timmar för honom att slutföra loppet, samt att han mutades med chips för att komma i mål.

"Rainer vet att de brukar dela ut Pringles efter ungefär 3.2 mil. Han kämpade mentalt och ville ta pauser och sitta var tredje minut. Efter sju timmar nådde vi äntligen 3.2 mil men hittade då bara ett övergivet bord och tomma lådor", skriver de under en bild på sonen och ett stort paket med Pringles och tillägger:

"Han grät och vi rörde oss sakta så jag sa till honom att jag skulle köpa två lådor med Pringles om han fortsatte springa."

Myndighet inkallad

Reaktionerna om pojkens långlöpning har varit massiva. Förutom tusentals kommentarer på sociala medier har familjen blivit intervjuade av bland annat olika amerikanska tv-kanaler. De har också blivit kontaktade av Child Protective Services, det vill säga den amerikanska Socialtjänsten. Myndigheten har även gjort besök hemma hos familjen för att ställa frågor till den samtliga familjemedlemmar, vilket föräldrarna ifrågasatt:

"Att kalla in en statlig myndighet för att ta barn från någon för att man inte tycker om dem eller för att något inte "känns rätt" eller för att man inte kan föreställa sig att en sexåring tycker om att springa, är moraliskt förkastligt och ett grovt missbruk av våra statliga system", skriver föräldrarna på Instagram, som menar att pojken ville springa maratonloppet och inte blivit tvingad till något.