Sexåring hittad under trappa efter två år – föräldrar misstänks ligga bakom

En flicka som varit försvunnen i över två år har hittats i ett "mörkt och fuktigt" gömställe under en trappa i ett hus i utkanten av Ithaca, USA. Hennes föräldrar misstänks ligga bakom brottet.

En sexåring som varit försvunnen i två år hittades under en trappa utanför Ithaca, i delstaten New York. Bilden är tagen av polisen under insatsen tidigare i veckan.

Flickan var fyra år när hon anmäldes försvunnen i juli 2019. Hennes biologiska föräldrar, som inte hade vårdnaden om henne, misstänktes ha fört bort henne. Men trots att polisen ett tiotal gånger var i huset under den drygt två år långa utredningen hittades inte flickan. Inget tillstånd om husrannsakan fanns och föräldrarna vägrade låta poliserna undersöka källaren och sovrummen.

– Vi är bekymrade över det faktum att det här pågick under två år. De ljög för oss i två år – inklusive fadern som sade att han inte hade en aning om var hans dotter var, säger polisområdeschef Joseph Sinagra till CNN.

Pappan hävdade att flickans mamma antagligen hade rymt och tagit dottern med sig.

Tips ledde till insats

Efter att polisen tidigare i veckan fick ett tips om att flickan befann sig i huset gavs slutligen tillstånd till husrannsakan. Man upptäckte då att källartrappen i trä var märkligt konstruerad och började bryta upp trappstegen.

"Det var då poliserna såg ett par små fötter", lyder ett uttalande från polisen.

Utrymmet ledde vidare till ett "mörkt och fuktigt" utrymme under huset där flickan och hennes mamma hittades.

Byggde trappa

Polisen misstänker att mamman och dottern inte lämnat huset sedan 2019 och att trappan byggts för att dölja utrymmet.

– Det är vår uppfattning att den platsen antagligen användes varje gång vi skickade en polis till bostaden, säger Sinagra till CNN.

Flickan har omhändertagits och återförenats med sin syster. Hennes föräldrar och hennes farfar greps och misstänks för flera brott, bland annat för olaga frihetsberövande och för att ha utsatt flickan för fara.