Skolklass rånad – polisen på plats

En skolklass ska ha blivit rånad i Västerås. – Vi håller på att hantera händelsen och ta hand om eleverna, säger skolans biträdande rektor Åsa Kihlström Hägg.

Enligt uppgifter till Aftonbladet och VLT ska en hel skolklass ha rånats på sina datorer på måndagseftermiddagen. Arkivbild.
Enligt uppgifter till Aftonbladet och VLT ska en hel skolklass ha rånats på sina datorer på måndagseftermiddagen. Arkivbild.

Polisen är på plats efter larm om rån på en skola i Västerås. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en hel skolklass ha blivit avtvingad sina datorer efter att knivbeväpnade rånare tagit sig in i deras skolklass.

Skolans biträdande rektor Åsa Kihlström Hägg bekräftar för tidningen att klassen utsatts för ett rån.

– Det stämmer och det är väldigt uppskakat här. Vi håller på att hantera händelsen och ta hand om eleverna, säger Åsa Kihlström Hägg, biträdande rektor på skolan.

Polis på plats i skolan

Polisen är på plats med flera patruller.

– Det jag kan säga är att vi fick larm om ett rån på en skola i centrala Västerås klockan 13.36 där flera personer ska ha tvingat till sig elektronik. Vi är på plats för att utreda vad som har hänt, säger Tobias Ahlén, presstalesperson på polisen region Mitt, till TT.

Han vill inte kommentera om rånarna ska ha varit beväpnade eller att det rör sig om ett rån i ett klassrum.

– Vi håller på att skapa oss en bild av situationen.

Det finns ingen uppgift om att någon ska ha kommit till skada.