Tre häktade för mord på 14-årig flicka i Nacka

Den 14-åriga flickan i Nacka ringdes in för självmord, men polisen fattade snart misstankar om att det var ett mord det rörde sig om. Tre personer är nu häktade.

På tisdagen hålls häktningsförhandlingar mot de tre personer som misstänks för mord på en flicka i Nacka.
På tisdagen hålls häktningsförhandlingar mot de tre personer som misstänks för mord på en flicka i Nacka.

En kvinna och två unga män häktades i dag av Nacka tingsrätt på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden, misstänkta för mord på en 14-årig flicka i en bostad i Nacka den 19 maj.

Läs mer: Flicka hittad död i Nacka

Enligt åklagare Johanna Levin finns det en relation mellan de tre häktade och den dödade flickan. Hon vill dock inte gå in på detaljer om vilken typ av relation det rört sig om.

Men utifrån uppgifter i utredningen bor de här personerna på samma adress, säger Johanna Levin till TT.

Alla tre nekar brott

Alla tre häktades mot sitt nekande fram till den 7 juni och kvinnans advokat Marcus Lodin säger till TT att häktningen kommer att överklagas.

– Hon förnekar brott och vi bestred häktningsyrkandet. Eftersom rätten ändå valde att häkta henne har jag fått i uppdrag att överklaga häktningsbeslutet till Svea hovrätt vilket jag kommer att göra senare i dag, säger Marcus Lodin.

Advokat Mattias Ahlkvist försvarar en av de unga männen och även hans klient nekar till brott.

– Han motsatte sig åklagarens häktningsbegäran eftersom vi inte tycker att det föreligger sannolika skäl för den här brottsmisstanken, säger Mattias Ahlkvist.

TT har sökt även den andre häktade mannens advokat.

Flickan hittades död i lägenhet i Nacka

I förra veckan hittades den 14-åriga flickan död i en lägenhet i Nacka utanför Stockholm. Till en början bedömde polisen att hon tagit sitt liv. Men på lördagen meddelade polisen att nya uppgifter framkommit som gjorde att en utredning gällande mord inletts.

Expressen har med hänvisning till uppgifter i polisutredningen skrivit att motivet till mordet ska vara hedersrelaterat. Åklagaren har avböjt att kommentera den uppgiften.