ANNONS: BARNCANCERFONDEN

Varje steg räknas var med och gör skillnad för barnen

Barn och cancer hör inte ihop, nu kan du vara med och göra skillnad för de barn och familjer som drabbas av just cancer - genom att ta en promenad. Läs mer om hur du kan kan delta genom att gå Walk of Hope i höst.

I Sverige drabbas ett barn om dagen av någon form av cancer, men 85% överlever tack vare att forskningen går framåt. Årets viktigaste promenad stundar och du kan vara med och göra skillnad på riktigt. Den 1-30 september arrangeras Walk of Hope av Barncancerfonden. Samla gärna vänner, familj och skänk pengar till de barn och familjer som drabbats av cancer.

Walk of Hope - så går det till

Genom att skänka 100 kr till Barncancerfonden kan du delta i årets viktigaste promenad. Hur långt du går eller hur snabbt spelar ingen roll, huvudsaken är att du är med. Du kan antingen arrangera en promenad tillsammans med vänner och kollegor eller så kan du starta en virtuell promenad. När du arrangerar en virtuell promenad kan du samla deltagare till ditt event, men alla genomför promenaden när de själva har möjlighet. Varje krona gör skillnad för de barn som drabbats av cancer. Alla pengar som samlas in under Walk of Hope går till forskningen och ger stöd till de barn och familjer som drabbats av cancer.

Registrera din promenad eller gå med i en befintlig här ››

Gå i din egen takt

1,2 miljoner samlades in under Week of Hope 2020 och i år kommer den livsviktiga promenaden gå av stapeln mellan 1-30 september. Alla som vill kan delta, oavsett om du har en barnvagn, sitter i rullstol eller bara kan gå kortare sträckor. Du gör stor skillnad genom att delta och uppmärksamma Barncancerfondens viktiga arbete. Läs mer om hur och var du kan delta här ››

Läs också:

Patrik förlorade sin dotter i cancer, läs intervjun här ››

Axel drabbades av cancer när han var 9 år, så mår han idag ››

Om Barncancerfonden

Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och för att drabbade familjer ska få den vård och det stöd de behöver. Idag är barncancer den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1–14 år. Men det finns hopp. Sedan Barncancerfonden startade 1982 har överlevnaden ökat från 50 till 85 procent, och tack vare ny framgångsrik forskning har flera barn med hittills obotlig cancer fått en ny chans.

Under barncancermånaden, september, engagerar sig människor runt om i hela landet för att fler barn ska kunna överleva sin cancer och få leva ett gott och långt liv. Barn och cancer hör inte ihop. Läs mer om Barncancerfonden och deras viktiga arbete här.

Advertisement