Alkohol och bipolär sjukdom

Blev 11 timmar sömn i natt, så skönt att få sova ut ordentligt. Jag och Baby spendera gårdags kvällen i soffan och såg på Melodifestivalen, fast det inte är något att se. Hur kan ett tv-program bli sämre och sämre för varje år? Borde de inte lära sig av sina misstag och bli bättre med åren? Nej tydligen inte.Hittade Henriks vin som han glömde ta med sig hem förra veckan så snodde ett glas. Jag är nog så långt från en alkoholist man kan bli för drack det glaset under två timmar men hade ändå halva kvar. Jag har tidigare skrivit om hur läkaren höll på att en chock när de gjorde min bipolärutredning och jag sa att jag drack alkohol i små mängder ungefär var tredje månad, eftersom så många med Bipolär sjukdom självmedicinerar med alkohol och droger. Men alkohol har aldrig varit något för mig, kanske för att jag har sådan självinsikt och för att jag märker hur vad mycket små mängder gör med mig. Jag blir påverkad på ett glas alkohol och får jag över fyra cider på en kväll så tappar jag kontrollen, så därför gör jag aldrig det.Och jag har också skrivit om att jag på senaste tiden funderat över att bli nykterist då jag de senaste gångerna känt att det påverkat mig i flera dagar efteråt, att jag har svårt att somna och blir speedad. Och eftersom jag dricker så sällan så är det inte direkt något jag kommer sakna särskilt ofta. Men i går när jag drack vin i flera timmar så gick det tydligen bättre. Vad har du för relation till alkohol och hur tycker du att det påverkar ditt psykiska mående?