Bröllop

Konservering av brudbuketten

Många väljer idag att konservera sin brudbukett, blommorna förblir stora och släta till skillnad från torkning då blommorna tenderar att skrumpna ihop.

Konservering Av Brudbuketten

Många väljer idag att konservera sin brudbukett, blommorna förblir stora och släta till skillnad från torkning då blommorna tenderar att skrumpna ihop.

För bästa resultat kräver det att man efter bröllopet sätter brudbuketten i vatten och förvarar den svalt tex. i ett kylskåp över natten, detta för att blommorna skall hålla sig färska tills dess att de behandlas. Buketten skall sedan lämnas in till floristen så snart det går efter bröllopet, ju fortare desto finare slutresultat, men om enstaka blommor vissnat kan man byta ut dem. Vissa blommor lämpar sig bättre att konservera än andra. Ju tunnare blomma desto skörare blir blomman, stora kronblad till exempel är svåra att få fina.

Blomtavlorna finns i många olika färger och utföranden tex. ovala ramar där buketten monteras in bakom skyddande glas/plexiglas eller rektangulära skåp. Att konservera buketten är ett gediget hantverk, först tar floristen ett foto av buketten som stöd för minnet, sedan plockas buketten isär och torkas i kristaller eller sand som torkats i ugn. Här får blommorna ligga i en till två veckor. Sedan monteras buketten ihop igen. Priset på konservering varierar, men det kostar ungfär lika mycket som själva brudbuketten dvs 1000-3000 kronor. Om man tycker att det är för dyrt är ett tips att önska sig detta som en bröllopsgåva, det är verkligen ett minne för livet.

Powered by Labrador CMS