Hur viktigt är det med kompisar i samma ålder på dagis?

Jag har länge funderat på hur viktigt det är med kompisar i samma ålder på dagis. Min yngsta, Sasha går på en förskola där gruppen är blandad. Allt från ett år till 6 år. Tidigare har jag inte haft synpunkter på det men nu när Sasha har fyllt tre år tycker jag det är viktigt att hon har vänner i samma ålder. Faktum är att ett år i den åldern (1 till 6 och säkert högre upp i ålder också) är riktigt mycket. Det händer så mycket på ett år och man befinner sig i samma fas med barn som är i samma ålder. Jag tycker det är bra och viktigt att kunna lika med barn i olika åldrar men minst lika viktigt att ha någon kompis i sin ålder. En kompis som synkar i utveckling, lekar, syn på världen osv. När barn fyller tre händer något och plötsligt tycker jag det spelar roll. De knyter riktigt band, de blir verkligen små personer och kliver ur bebisrollen och de behöver ha tillgång till andra barn som befinner sig på samma plats som de mentalt och fysiskt. När de är riktigt små spelar det nog ingen roll men jag tror att det spelar roll när de börjar närma sig 3 års åldern.