Påsk tankar, när ska barn börja åka skidor?

Ibland kan jag tycka det blir lite väl hektiskt med när barn ska börja lära sig olika sporter, tex åka skidor.Min äldsta, Antonia är 6 år och åker hyfsat bra, men inget jämfört med många barn jag känner.Min yngsta, Sasha 3 år har stått på ett par skidor och åkt ner för en liten backe till mig några gånger . Nu ska vi åka till Alperna och då kommer jag öva lite med henne för kul skull i en backe och Antonia gå et par dagar i skidskola. Jag sätter inte min yngsta i skidskola. Tycker det känns för tidigt. Varför stressa? Jag förstår att små barn är orädda och ramlar mjukt osv, men samtidigt ser jag ingen anledning att pusha dem för hårt för snabbt att lära sig olika sporter. Jag vill att de ska ha mycket tid för lek, att de ska hinna bli så pass stora så de verkligen kan ta till sig instruktioner, kunna koncentrera sig relativt bra och lyssna relativt bra, verkligen tycka det är roligt.Jag tycker egentligen inte det finns någon anledning för skidskola innan de fyllt 4 år och det i sig är tidigt ändå ( enligt mig).Allt hänger på om de verkligen tycker om det eller inte.Ska bli spännande att se hur skidåkningen kommer gå i påsk för mina tjejer.Glad påsk!