Första insättningen

Så.... kliniken ringde i lördags och berättade att det "bara" var 4 av 7 ägg som hade befruktats, så återföringen blev idag, måndag. Vi kom nyss hem ifrån kliniken och allt känns bra, men overkligt. Nu finns det ett 8-celligt embryo i min livmoder, som jag bara hoppas för allt i världen att det kommer att fästa!Vi kom extra tidigt till kliniken, för jag ville verkligen inte komma för sent. I fredags när vi hade uttaget hade vi sovit på hotell natten innan för att vara i tid. Vi satt och väntade länge innan vi blev kallade. Vi gick upp till mellanlandningen, vilket är det lilla egna vilorummet. Jag bytte om till en fin lång sjukhusskjorta och vi väntade på vår tur. Efter en stund kom läkaren och berättade att alla 4 befruktade ägg hade utvecklats normalt och fint, så vi skulle få ett tillbaka. Övriga tre skulle de fortsätta odla i 3 dagar till och förhoppningsvis blir det något till frysen. Vi kommer få ett brev med besked inom kort.Men så till själva insättningen. Det gick fort och smärtfritt och vi fick se det lilla embryot innan det sprutades in genom en liten kateter. Så häftigt att få se att det bara är några få celler just nu och att det skulle kunna bli ett barn - VÅRT barn. Vårt EFTERLÄNGTADE barn. Så overkligt! Men nu finns det inne i mig och vi bara hoppas och önskar att det blir något av det! Jag har testdag på söndagen den 11/11 - fars dag. Det känns för bra för att vara sant om det skulle bli positivt den dagen, men jag hoppas verkligen. VI hoppas verkligen <3Jag tänkte jag skulle dra lite kort om uttaget också, eftersom jag inte skrev så mycket sist. Uttaget var en behaglig upplevelse för mig. Det är väldigt olika från person till person, men för mig var det helt okej. Vi gick upp till vårt lilla rum och jag fick byta om, precis som inför insättningen. Vi fick lite information och en nål sattes i armvecket på mig. Jag fick ta två alvedon och en voltaren och sedan blev vi insläppta i själva rummet - labbet. Jag hoppade vant upp i gynstolen och lade mig tillrätta. Sedan fick jag lite morfin och det började snurra i huvudet, men på ett skönt sätt. Läkaren lokalbedövade sedan i vaginan med två sprutor tror jag. Det kändes mest som ett obehagligt tryck, så det var inte så farligt. Därefter satte uttaget igång. Ultraljudstaven var där inne som vanligt, men denna gång använde man en nål längst fram på den för att sticka igenom bukhinnan för att komma åt äggblåsorna. Läkaren sög då ut en äggblåsa i taget och embryologen fick efterhand kika i vätskan för att se om det fanns något ägg. Det gick ganska fort till att vi fick se det första ägget på skärmen - det var suuuuperlitet. Men det var häftigt. Det som kändes mest med uttaget var när läkaren skulle sticka hål på äggblåsorna då det var som ett kraftigt tryck där nere, men det gjorde inte ont. Det bara kändes. Min man var ett jättebra stöd under denna stund. Han höll sin hand på mig under hela uttaget så det var väldigt lugnande och tryggt. Efter 12 utsugna äggblåsor leddes jag tillbaka till vilorummet och fick lägga mig ner med en värmedyna på magen - jätteskönt! Efter en stund kom läkaren till oss och berättade att man hade fått ut 7 ägg och därför räknade man med att odla till blastocyster. Men eftersom "bara" 4 blev befruktade valde man då att sätta in ett embryo tidigare än dag 5. Så idag är det dag 3, men det känns ändå bra då alla 4 embryon såg bra ut idag. Vi håller ju mest tummarna för att det som är i mig nu blir ett barn, men samtidigt håller vi tummarna för att övriga tre hamnar i frysen. Vi får se helt enkelt. Nu återstår bara att vänta.Jag beställde en ny bok precis, för jag tänker att det är ett bra sätt att skingra tankarna på när man bara vill att tiden ska gå fort fram till testdag!Ja, det var ett långt inlägg idag. Jag hoppas att någon har glädje av mina inlägg. Lämna gärna en kommentar eller bara klicka på hjärtat här nere till höger. Tack <3/Wishfulthinking