De sa va gött å leva

Är så enormt tacksam för livet. Tro mig. Jag vet att det inte är en självklarhet att kunna åka till solen 2 veckor över jul o nyår. Avundades alltid andra som gjorde det när jag var liten. Vi åkte på vår första utlandssemester när jag var 14. Cypern och Ayia Napa. Pappa hade sparat alla extratjänade slantar länge och vi skulle äntligen få åka charter...Vet inte vem som var mest nervös, hur mycket packning man egentligen kunde behöva under en vecka eller hur man egentligen gjorde när man checkade in...Hela familjen lyriska över taxfree-katalogen som kom hem några veckor innan och jag räknade slantarna för att kunna ha råd med Cliniques nya doft Happy. Jag hade jobbat extra som jordgubbsplockare och i ett hjälpmedelsförråd på vårdcentralen. Tjänade 1:50:-/liter på gubbarna och 25:-/tim när jag tvättade rullstolar och lagade kryckor. Stolt som en tupp var jag när vi hela familjen skulle få åka iväg. Vi var alla stolta och såg så fram emot vår resa. Det blev en spännande vecka med nya vänner, utflykter i buss och grisfest på hotellet:) Jag fick mitt livs största munsår pga solen som täckte hela läpparna, hakan och en del av kinden. Glömmer aldrig när jag flög hem och fick sitta brevid (vad jag tyckte då) landets snyggaste 18-åringar. Jag skämdes nästan så jag grät över mina hemska utslag. Men jag hade min parfym och brunbrända ben att stolt visa upp för mina vänner.Att kunna resa idag är allt annat än uppvisning för mig. Jag vill få tid att umgås med min familj. Jag vill visa mina barn andra kulturer. Jag vill lära mig mer om vad som finns utanför mitt älskade Schlätta. Men som sagt... Jag är fortfarande löjligt stolt och tacksam varje gång jag har jobbat ihop till att kunna resa! Ha en underbar dag och Hejja oss som jobbar å sliter!Puss Ja herregud så drömmig morgon.... Lever jag på länge.. Soluppgång med min lille C Älskar doften och smaken av hav Jag är en sol-människa. Blir alltid en smula lyckligare av solen:)