Påskpyssla med barnen – Kreativa Karin tipsar!

I annonssamarbete med HP

Påsken närmar sig och det är dags att ta fram kreativiteten där hemma. Kreativa Karin är influencer och kreatör och kan det här med pyssel! Tillsammans med HP har hon tagit fram påskpyssel som hela familjen kan göra, stor som liten. 

Det enda du behöver hemma är en skrivare, sax, klister, pennor och snören. Har du en HP-skrivare får du dessutom tillgång till den smarta tjänsten Instant Ink som håller koll på när bläcket i din skrivare tar slut och skickar hem nya patroner. Här listar vi några enkla DIY-påskpyssel att göra hemma!

Påskpyssel att göra med barnen – se färdiga mallar här

1. Gör ett påskkort

 Varför inte göra ett annorlunda påskkort i år? Dessa söta små påskharar som Karin tagit fram är ett busenkelt pyssel att göra med de mindre barnen.

Så här gör du:
Klipp ut mallen och skriv ett namn eller en hälsning i den vita rutan. Skicka som ett fint påskkort till en granne eller släkting för att visa lite extra omtanke! Om du inte vill skicka iväg en hälsning kan du istället limma fast mallen runt en toalettpappersrulle och fästa i mitten på en papperstallrik. Fyll sedan tallriken med påskgodis!

Här hittar du mallen till påskkortet.

2. Pyssla en påskkrans 

För den som vill gå all in på påskpyntet kommer här en rolig utmaning! Har du hört talats om en påskkrans? Med hjälp av Kreativa Karin behöver det faktiskt inte vara så krångligt som det låter.

Så här gör du: 
Limma de två kransdelarna på lite hårdare papper och sätt ihop dem till en rund cirkel och klipp ut kransen. Måla äggen om du vill och dekorera kransen med ägg, karameller och fäst kycklingen högst upp!

HP Printables kan du välja bland hundratals fina mallar som du sedan själv skriver ut. Vill du så kan du självklart skapa dina egna kreationer och skriva ut – det avgör du själv!

Vill du göra en egen påskkrans? Här hittar du mallen.

3. Ge bort en påskstrut!

Godis och påsk hör ju ihop, eller hur? Vi kan nästan lova  att dessa strutar kommer att uppskattas där hemma. Utmana barnen genom att tillsammans skapa och dekorera en varsin morotsstrut för att sedan anordna en klassisk påskäggsjakt (eller ska vi kanske säga morotsstrutsjakt?)

Så här gör du:
Klipp ut mallen och vik längst alla linjer och skriv ett namn eller en hälsning i den vita rutan. Limma ihop struten längst ena långsidan och fyll med godis innan du stänger till upptill. Om du vill kan du limma fast mallen på ett lite hårdare papper innan du viker så moroten blir lite mer stabil.

Överraska någon med en morotsstrut i påsk! Här hittar du mallen.

Så får du gratis bläck-prenumeration från HP

HP Instant Ink är en prenumerationstjänst som innebär att HPs skrivare själv känner av när bläcket börjar ta slut och automatiskt beställer hem nytt bläck till din dörr.

Erbjudande! Just nu får du en gratis bläck-prenumeration i sex månader om du köper en HP skrivare innan 30 april 2021 och registrerar din skrivare online inom 7 dagar efter köp. Här hittar du erbjudandet!