10 tips att göra med barnen – för att fira advent

I adventstider blir de flesta av oss lite extra myspysiga. Här kommer 10 tips på hur du kan mysa in advent riktigt ordentligt!

Fira advent med våra riktigt mysiga tips
Fira advent med våra riktigt mysiga tips

10 tips för att fira in advent

1. Julpynta såklart

Oj, som barnen och en själv har längtat efter att få ställa fram tomtar, tända julljusstakarna och hänga upp julstrumporna. Sätt på er favoritjulskiva, ta på er tomtemössor och känn in den glada och hoppfulla stämningen medan ni pyntar hemmet från topp till tå.

2. Baka

Pepparkakor, lussebullar, knäck, kola, kardemummakakor eller saffranslängd? Det finns oändligt många goda julbaksrecept att spana in och sätta till verket. Fyll hemmet med härlig julbaksdoft och slå er ner till dagens avsnitt av julkalendern. Julmust är självklart den ultimata drycken att ha till ditt bakverk!

3. Gå på adventskonsert

Gå till kyrkan där ni bor och lyssna på körer som sjunger fina julsånger i olika stämmor. Det blir inte mycket juligare än att sitta i en kyrka fylld med levande ljus och vacker sång.

4. Besök en julmarknad

Många julmarknader sätter igång redan den första advent. Googla och se om det finns en i närheten av där ni bor. Njut av varm glögg, lussebullar och shoppa mängder av fint julkrams.

5. Pyssla

Ta en sväng förbi Panduro Hobby eller någon annan pysselbutik i veckan och köp på dig glitter, lim, papper och färg. Sätt er sedan under helgen och skapa söta jultomtar, troll och annat roligt pyssel.

6. Titta på julfilmer

Kom i riktigt julstämning genom att sätta på en film som handlar om något spännande juläventyr. Här finns en perfekt lista med mysiga julfilmer för hela familjen!
Läs också: Julfilmer på Netflix 2021 – för hela familjen

7. Titta igenom gamla julkort

Varje jul är unik. Ta fram era gamla julkort som ni skickat till vänner och familj eller foton från självaste julafton. Ni kommer skratta och minnas, och inte minst hamna i ny förväntansfull stämning.

8. Skriv önskelistor

Nu är det verkligen dags att skriva ner vad man önskar sig till tomten så att han hinner fixa inför julafton! Var kreativa och gör önskelistan riktigt fin med glitter, bilder och rim!

9. Göm saker i trädgården som tomten kan hitta

Tomten blir såklart extra glad om även han får lite presenter under jul. Gör små presenter som ni gömmer i trädgården som tomten kan hitta när han besöker ert hem.

10. Gör nissebus

Överraska barnen med den allt mer populära jultraditionen – att göra nissebus. En nisse har plötsligt flyttat in i ert hus. Inte hade väl någon förväntat sig att nisse var lite sådär gränslöst busig?
Läs också: 19 tips på roliga nissebus att överraska familjen med