Allt om Frida Nordstrand: Partner, barn och framgångsrika miljonbolaget

Frida Nordstrand är en sportjournalist som ofta syns i tv-rutan, men hur mycket vet du om henne egentligen? 

Här är allt du behöver veta om Frida Nordstrand.

Frida Nordstrand har en lång karriär inom sportjournalistiken bakom sig. Genom åren har hon hunnit med att rapportera om allt från landslagsfotboll och Formel 1, till hockeyallsvenskan. 

Trots att Nordstrand är ett namn som många känner igen, finns det ändå några obesvarade frågor om henne – nu reder Familjeliv ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om sportprofilen.  

Frida Nordstrand ålder – hur gammal är hon?

Frida Nordstrand föddes 23 oktober 1980, vilket innebär att hon fyller 44 under hösten 2024. 

Frida Nordstrand längd – hur lång är hon?

Frida Nordstrand är 160 centimeter lång. Det delade hon med sig av i ett inlägg på X 2012. 

Var är Frida Nordstrand uppvuxen?

Frida Nordstrand kommer från Sandviken, men hon bodde också i La Herradura i Spanien under sin barndom, vilket framkommer på TV4:s hemsida

Familjen drogs alltså mot varmare breddgrader när Nordstrand var tio år gammal. Hon talar i dag flytande spanska tack vare åren utomlands. 

Frida Nordstrand bodde i Sandviken och La Herradura under uppväxten.

Frida Nordstrand karriär – vad jobbar hon med?

Frida Nordstrands framgångsrika karriär började faktiskt med att hon utbildade sig till fystränare, vilket sedan ledde till det stora klivet in i tv-världen. 

Som sportjournalist har hon bland annat arbetat på Viasat, där hon framför allt ansvarar för kanels bevakning av Formel 1. Hon har dessutom jobbat med både landslagsfotboll och ishockeyallsvenskan. 

Att Nordstrand är uppskattad i tv-rutan råder det ingen tvekan om. Hon har nämligen vunnit Guldskölden som Årets sportreporter två år i rad och nominerats till Kristallen vid flera tillfällen, enligt TV4

Är Frida Nordstrand programledare för fotbolls-EM 2024

Det stämmer, Frida Nordstrand programleder fotbolls-EM 2024, tillsammans med Pär Lernström. Duon syns i TV4 under hela mästerskapet, som i år spelas i Tyskland.

Frida Nordstrand lön – hur mycket tjänar hon?

Det verkar som att Frida Nordstrand har rejält med klirr i kassan. Hennes bolag omsatte nämligen 2,8 miljoner under 2023, detta enligt Alla bolag

Det ser också ut som att det har gått bra för Nordstrand tidigare år, då omsättningen har legat på samma nivå under de senaste fyra åren. 

Så hur stor var då tv-profilens lön? Jo, enligt handlingar från Skatteverket som Familjeliv tagit del av hade Frida Nordstrand en fastställd förvärvsinkomst som landade på 1 104 800 kronor under 2023, vilket ger en månadslön på 92 000 kronor. 

Dessutom hade hon ett överskott på 208 031 kronor. 

Har Frida Nordstrand pojkvän eller partner?

Ja, Frida Nordstrands är tillsammans med Jan-Erik Berg, som tidigare var fotbollsspelare i IF Brommapojkarna. 

Paret träffades innan Nordstrand arbetade som sportjournalist, vilket hon tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet

– Vi träffades långt innan jag ­började med sport, då jag fortfarande spelade teater, sa Nordstrand då.

Jan Erik Berg spelade tidigare i Brommapojkarna.

Har Frida Nordstrand barn?

Ja, Frida Nordstrand har en son tillsammans med sambon Jan Erik Berg. Nordstrand har aktivt valt att inte publicera bilder på sonen på sociala medier, men för Svensk Damtidning har hon stolt berättat om sonen. 

– Min son är väldigt berest kan jag säga. Han är med mig på mina resor. Han vet ju inget annat och har haft det så sedan dag ett. Jag har bestämt själv att det ska vara så. Min sambo har tagit ut all sin ledighet och följt med på OS och Champions League men gjort klart för mig att han är pappa och inte barnvakt. Jag är stolt över att vi löst det så. Jag kommer att få en jämställd kille. 

Har Frida Nordstrand Instagram?

Ja, på Instagram heter Frida Nordstrand @frida_nordstrand