Bebis ammar inte utan amningsnapp: "Går från sömn till illvrål"

"Bebis är också inte en naturligt nöjd en, utan skriker ofta och mycket. När han vaknar kan han gå från sömn till illvrål direkt."

Artikelbild: Canva

Att vara nybliven mamma är omtumlande, inte minst för en förstföderska.

I forumtråden "Ny mamma i behov av pepp", har en mamma en omtumlande tid, trots stöd från sin partner.

Ammar inte utan amningsnapp

Amningen är en naturlig utmaning, eftersom man aldrig har gjort det förut! Det kan dessutom komma med utmaningar man inte alls varit beredd på, och man får inte den mysiga amningsstunden som man tycker "alla andra" har.

"Bebis ammar inte utan amningsnapp. Med amningsnapp går det men förmodligen blir produktionen för låg. Vi stöttar med ersättning efter varje måltid. Det löser problemet med mängden mat nu men gör att mjölkproduktionen inte ökar heller. Jag pumpar det jag kan.

Detta gör att jag inte kan amma lätt i sängen, utan varje matning blir en timmes avbrott där vi går upp, ammar och flaskmatar och sen försöker få bebis att somna så djupt att man kan gå tillbaka till sängen igen utan att väcka. Det är svårt, eftersom han oftast vaknar av att bli buren."

Förväntningar

Förväntningarna på den första tiden blir sällan som planerat, men kan också vara väldigt tuff när det amning inte klaffar eller att barnet inte är nöjd – av vem vet vilken orsak.

"Bebis är också inte en naturligt nöjd en, utan skriker ofta och mycket. När han vaknar kan han gå från sömn till illvrål direkt", berättar Anonym.

Hur viktig är amningen?

Vad är ditt bästa peppande tips?

Dela med dig i forumtråden "Ny mamma i behov av pepp" HÄR.

Familjelivs läsare ger sina bäst råd och pepp.

Hur viktig är amningen?

"Hur viktig är amningen? Skulle du må bättre av att bara ge ersättning? Man måste inte amma. Om amningen är viktig och det känns värt att fortsätta: har du varit i kontakt med amningsmottagningen?"

/Jemp

"Jag höll på alldeles för länge med massa strul och sondmatning och pump och ersättning och håll på att tapp det för jag var såååå trött. Önskar någon sagt till mig det var ok att sluta försöka med amningen."

/Jonand

Amningshjälpen

"Vi hade Philips sterilisator och flaskvärmare. Det underlättade."

/Anonym

"Min räddning var trikåsjal, de är förlåtande och behöver inte knytas perfekt för att funka. Tog några försök sen gick det fint och tack och lov älskade han att ligga däri."

/Jonand