Carina Bergs dystra besked – barnen sätter stopp för flytten: ”Deppade ihop”

Nyligen kom Carina Berg med det glädjande beskedet att hon och familjen skulle hyra ut huset i Sverige och flytta till Portugal. Men nu berättar hon att barnen sättet käppar i hjulet. 

Familjen Bergs familj till Portugal stoppas.

Programledaren Carina Berg, 46, är en veteran i tv-rutan. Hon har lett stora program som "Kristallen" och "Melodifestivalen", och har blivit en mycket populär profil, bland tv-tittare, följare på Instagram och poddlyssnare. 

Carina driver tillsammans med Carolina Gynning podcasten "Gynning & Berg" som släpper avsnitt varje vecka. Duon delar med sig om allt mellan himmel och jord i podcasten och nyligen avslöjade Carina att hon och familjen, bestående av maken Erik Berg och deras två barn, Otto och Juno, samt sonen Holger som hon har med Kristian Luuk, planerade att flytta utomlands. 

Carina Berg och Carolina Gynning på QX-galan 2023.

Carina Berg om flytten till Portugal 

Det är Portugal som Carina och Erik förälskat sig i tanken på att bosätta sig i en tid. Hon berättade att paret börjat kika på bostäder, förskolor och skolor i området nära Lissabon med omnejd. 

– Om det här blir av då hyr vi ut vårt hus och hyr ett hus där. Det här är tänkt som ett äventyr i ett år bara för jag delar ju min tonåring och hans pappa bor ju i Sverige, säger hon och tillägger: 

– I ett år ska vi vara borta och ha det här äventyret med familjen och se hur livet kan bli då och få det här att barnen får ett till språk. 

Carina förtydligar att hon berättat om flytten till Kristian Luuk som var helt med på planerna, och att flytten skulle bli av när sonen Holger börjar gymnasiet: 

– I så fall blir det kanske om ett år, till våren. Så att Holger skulle gå gymnasiet där, berättar Carina Berg i podcasten. 

Erik och Carina Berg

Nya beskedet: Barnen sätter stopp för flytten 

Bara några veckor efter beskedet om flytten kommer Carina Berg med ett helt nytt besked. Flytten blir nämligen inställd – och det är barnen som sätter käppar i hjulen för flyttlasset. 

I det senaste avsnittet av ”Gynning & Berg” berättar Carina att flytten har skjutits upp till framtiden. Och Carolina inflikar att det har med barnens skolgång att göra. 

– Att ha barn i åldrarna femton till tre visar sig vara väldigt, väldigt svårt att få in i ett och samma typ av skolsystem. Vi deppade ihop lite där.

Duon konstaterar dock att Carina och Erik har hela livet på sig att uppleva nya, spännande äventyr. Men Carina kan ändå inte låta bli att känna sig nedstämd av de inställda flyttplanerna, hon väljer dock att se positivt på situationen. 

– Istället för att tänka ”åh, vad mycket skit det är nu” tänker jag ”undra vad det är för spännande bakom hörnet”, säger Carina. 

Lästips: 

8 roliga snapsvisor till sånghäftet på midsommar

När är det fullmåne 2024? Alla datum!

Vad betyder en blå registreringsskylt? Här är svaret