Drogpåverkad våldsman attackerade barnfamilj – gömde sig i deras hem

En man i 30-årsåldern attackerade tre personer, däribland barn, i deras hem i Adolfsberg i utkanten av Örebro. Mannen är nu misstänkt för flera brott.

En man i 30-årsåldern attackerade en familj i deras hem i Adolfsberg i utkanten av Örebro.
En man i 30-årsåldern attackerade en familj i deras hem i Adolfsberg i utkanten av Örebro.

En aggressiv och drogpåverkad man i 30-årsåldern tog sig på måndagskvällen in i en villa i Adolfsberg i utkanten av Örebro och attackerade de tre personer som fanns hemma, däribland barn. Polis tillkallades och mannen kunde gripas efter handgemäng.

– Han är obekant för familjen och har ingen koppling till dem, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Gömde sig i ett sovrum

Mannen kastade bland annat glas mot familjen som barrikaderade sig i ett sovrum på övervåningen och låste dörren. Den aggressive mannen slet och drog i dörren men lyckades inte ta sig in. När en polispatrull kom in i huset gjorde han kraftigt motstånd, han reagerade inte när poliserna använde pepparspray men de lyckades ändå övermanna honom.

Misstänks för försök till våld mot tjänsteman

Mannen misstänks nu för grovt hemfridsbrott, försök till misshandel, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt narkotikabrott avseende eget bruk.